menu

Talk Talk - Natural History (1990)

Alternatieve titels: The Very Best Of | Popclassics | Essential

mijn stem
3,98 (149)
149 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop / Rock
Label: EMI

 1. Today (3:30)
 2. Have You Heard the News * (5:04)
 3. Talk Talk (3:15)
 4. My Foolish Friend (3:18)
 5. Such a Shame (5:22)
 6. Dum Dum Girl (4:02)
 7. It's My Life (3:51)
 8. Give It Up (5:19)
 9. Living in Another World (7:00)
 10. Life's What You Make It (4:25)
 11. Happiness Is Easy (6:29)
 12. I Believe in You (5:55)
 13. Desire (6:56)
 14. Life's What You Make [Live] * (4:40)
 15. Tomorrow Started [Live] * (7:45)
toon 3 bonustracks
totale tijdsduur: 59:22 (1:16:51)
zoeken in:
JonnieBrasco
Verzamelalbum dat de evolutie van Talk Talk door de tachtiger jaren mooi (en chronologisch) weergeeft, van relatief knullig in het begin tot uitzonderlijk meesterlijk aan het eind. De eerste twee nummers van het zwakke debuutalbum zijn voor menigeen misschien even doorbijten, maar met het nummer My Foolish Friend (van welk album komt die eigenlijk?) wordt het al wat sensationeler. De doorbraak voor de band kwam met Such a Shame, een nummer dat we natuurlijk allemaal kennen, met die prachtige intro, die historische gitaarsolo en die toch rare outro. Uit diezelfde periode twee andere hits: Dum Dum Girl en It's My Life. Daarna passeren we het midden van de 80's en wordt het nog spannender met de nummers 7 t/m 10 waar behalve kwalitatief spel ook erg veel emotie en zonnig avontuur in de nummers gelegd wordt, met hier en daar wat prachtige avant-garde-achtige uitstapjes. Het wordt allemaal nog meesterlijker bij de laatste twee nummers (van het album Spirit of Eden). De muziek is dan compleet geëvolueerd naar bloedstollende avant-garde. Ondanks dat alles van het jaren '90 album Laughing Stock ontbreekt, is dit toch een historische verzamelaar, en tevens een aan te bevelen kennismaking. 4,0*

avatar van Herr Meijer
My Foolish Friend was een singletje in 1983, viel dus overal net tussen. Voor alle liefhebbers: http://users.cybercity.dk/~bcc11425 dit is een uitstekende website met heel veel interessants.

avatar van vigil
4,5
vanaf half maart komt deze cd opnieuw uit met als bonus alle videoclips (en dat waren over het algemeen erg mooie clips) op dvd. Wat gelijk de 1ste dvd is van deze band.

avatar van argus
5,0
Ik heb hem op HiFi VHS Video. Enorm goede songs en videoclips. 5*

EVANSHEWSON
Such a Shame, Dum Dum Girl (Paris Hilton, maybe ??) en Life's what you make it zijn hier voor mij de uitschieters.

Happiness is easy is ook wondermooi.

Enfin, dit maar om te zeggen dat het een mooie collectie nummes is, ik denk dat ik van dit bandje dan zowat alles heb dat ik noodzakelijk acht, toch ?

4 sterren, tijdloos goed is dit.

avatar van foxhusky
4,5
vigil schreef:
vanaf half maart komt deze cd opnieuw uit met als bonus alle videoclips (en dat waren over het algemeen erg mooie clips) op dvd. Wat gelijk de 1ste dvd is van deze band.


Dat was de reden van mij om dit album te kopen, vorige week...

Ik heb al de reguliere albums It's my Life, The Colour of Spring en sinds kort ook Spirit of Eden. Tevens heb ik ook al Asides Besides. Binnenkort wil ik ook nog The Party's Over hebben. Tsja, ik ben wel een liefhebber van Talk Talk.

Dit album Natural History heb ik puur en alleen gekocht voor de extra DVD met de clips. Ik moet zeggen, dat is een uur genieten. Het geluid is super, de videoclips zijn erg de moeite waard. Zeker omdat de ontwikkeling van de groep nu ook goed zichtbaar wordt.

avatar van dazzler
4,0
Jammer toch dat men hier
voor de albumversie van Such a Shame ging.
Op een compilatie horen de singel versies te staan, vind ik.
Zo blijft de aanschaf van een album ook de moeite waard.

En zeker als het om zo'n goeie 7" mix gaat als bij Such a Shame.

Van Living in Another World bestaat ook een single edit.
Maar hier vind ik het minder erg dat er voor de album versie werd gekozen.

Toch te kort zo'n verzamelaar van 12 tracks.
The Very Best of Talk Talk telt meer nummers,
maar daar ontbreekt dan My Foolish Friend
(dat op geen regulier album staat) weer.

Ik begrijp die compilatie makers soms echt niet.

haveman
Mooie verzameling, waar ik €5 voor heb betaald(met de DVD).

Toch denk ik dat dit een band is die het meer van zijn albums moet hebben. Ik ken nu alleen nog Colour Of Spring naast deze verzamelaar en daar gaat een hele mooie sfeer vanuit. Ga de andere albums ook maar eens proberen.

Ik mis hier trouwens wel I Don't Believe In You.

avatar van ricardo
Is dit nu de allerbeste verzamelaar van deze band, of zijn er nog betere en meer complete keuzes? Deze lag bij saturn samen met de dvd met videoclips voor 8.99 euro. Misschien zijn er nog wel betere verzamelaars van deze band die hier niet op mu.me staan. Ik heb ook nog een best off zien liggen met 16 tracks die hier niet op mu.me staat.

avatar van dazzler
4,0
Dit vind ik de beste verzamelaar ...

Talk Talk - The Very Best of Talk Talk (1997)

Er is in tegenstelling tot Natural History hier wel gekozen
voor de single versies van onder andere Such a Shame.

Jammer genoeg ontbreekt daarop wel My Foolish Friend,
een non-album single die dan wel weer op Natural History staat.

De 16 track verzamelaar die jij gezien hebt, is wellicht
een budget selectie uit hun werk en geen echte hitverzamelaar.
Soortgelijke collecties bestaan in verschillende releases en zijn nooit compleet.

Als popliefhebber (ik heb je bij andere albums ook zien posten)
kan ik je ook het album It's My Life (1984) als instap naar de band aanraden.

avatar van vigil
4,5
De verzamelaar welke Dazzler aangeeft is idd wel ietsje beter maar aangezien je bij deze de dvd krijgt met alle clips (en die zijn vaak best de moeite waard) voor 8 euro zou ik dan toch voor deze gaan en dan langzaam aan alle losse albums kopen welke meestal ook niet al te duur zijn (zo tussen de 5 en 8 euro).

avatar van Lars Muziek.
4,0
Beste album geweldige muziek, mooie cd met leuke cover veder zeker de beste nummers van Talk Talk.Ik kende het vroeger niet maar later dat we altijd op vakantie gingen draaide mijn vader zulke muziek en toen ben ik ook van die muziek gaan houden heerlijk!! 4,0

avatar van pureshores
ik ken ze alleen van singles en die best off met de vogelkooi maar ben zeer benieuwd naar dit plus dvd

Living in another world-wat een nummer :):)

avatar van vincentcorjanus
4,0
ik heb hem met dvd erg leuk

avatar van pureshores
ik heb eindelijk de versie met dvd dan-bij HMV in London Trocadero voor 5 pond (samen met de rerelease van Ellie Goulding 2 voor 10 pond), ook puur voor de dvd gekocht

nooit bij de mediamarkt zien liggen hoor

avatar van dazzler
4,0
Hij ligt hier in Kortrijk in de Saturn.

Morgen is hij van mij.


avatar van pureshores
leuk dat ze meerdere clips van hetzelfde nummer op de DVD hebben.

Die clip van It's my life is echt schitterend

avatar van pureshores
My foolish friend is nu aan het opkomen als favoriet, maar Living in another world blijft het prijsnummer, liefst in 12" zoals op dit album

avatar van musiquenonstop
4,0
Prima verzamelaar van een grootse band. Helaas, door de hype van It's My Life, is dit nummer een skipper geworden.

Aan de andere kant door deze hype werd deze band weer hergewaardeerd door de media, en zijn ze nu met regelmaat met diverse nummers op de radio te horen, hiervoor leken ze na de split doodgezwegen te worden.

avatar van vigil
4,5
Hype van It's My Life? Heb ik wat gemist?

avatar van musiquenonstop
4,0
eh, ik geloof dat de coverband no doubt was, een aantal jaar geleden ongeveer de hit van het jaar, iig qua airplay, ineens gingen ze ook het orgineel ook draaien. Ik geloof dat de cover zelfs een award had gekregen.

avatar van pureshores
nou das ook alweer bijna 10 jaar geleden

avatar van musiquenonstop
4,0
dat kan kloppen, ik luister al geen tien jaar naar de radio

avatar van vigil
4,5
Kijk, die hype heb ik ook nog wel meegekregen

avatar van JohnnyVergerFan
5,0
Vandaag dit album op vinyl gevonden. Totaal verbaasd dat ik deze in de bakken tegenkwam en 'm voor slechts €5,= mee kon nemen. Zowel cover als vinyl ook werkelijk uitstekende staat. Wat een mazzel. En wat een prachtige band is dit toch. Los van het debuut heb ik alle studioalbums op vinyl (en CD). En dit was ook zeker een pure albumband. Maar deze compliatie is toch wel erg fraai en geeft fantastisch weer hoe Talk Talk zich in die pak 'm beet kleine 8 jaar wonderlijk heeft weten te evolueren. Die evolutie is in deze 12 songs prachtig gevangen!

Sublieme muziek van een meer dan bijzondere band. Eentje die zich de afgelopen jaar bovenin mijn rijtje van favorieten heeft genesteld.

avatar van spoon
4,0
Voel toch de behoefte ook even wat te melden naar aanleiding van de dood van Mark Hollis en wel specifiek bij dit album omdat deze verzamelaar het vuurtje zowel brandend als aangewakkerd heeft.

Halverwege de jaren tachtig vond ik de hits van Talk Talk al zo'n beetje de beste muziek die ik op de radio hoorde. Luisteren naar de top 40 en dan opnemen op cassetebandjes die je vervolgens eindeloos speelde op je walkman. Een aantal clips van de band op MTV staan me ook nog bij. Marc met z'n geweldige kop en het gevoel dat deze jongens serieus bezig waren en werkelijk wat te vertellen hadden.
Rond 1988 mijn eerste stereotoren gekocht met platenspeler,cd speler en dubel cassettedek. die ik voornamelijk gebruikte om cd's over te zetten op casssette. Ik kocht weinig nieuwe muziek want 4 oudere broers en zussen met aardig wat muziek en bibliotheek met uitgebreide collectie cd's in de buurt.
Rond de tijd dat dit album uitkwam had ik al een baantje en wat meer geld te besteden en dit album is een van mijn eerste aangeschafte cd's. (Samen met een Beste van Toto volgens mij)
De bekende hits gaan nooit vervelen, nog steeds zet ik de auto radio harder als Give it Up, Suchs a Shame etc voorbij komt..

De laatste 3 nummers op dit album vond ik een beetje vreemd en ik worstelde mij daar dan doorheen of sloeg simpelweg over om weer bij Today te beginnen wat ik ook een wat suf nummer vond, maar de opbouw naar de grote hits en mijn favoriete nummers was dan weer geweldig (!) dus nam ik het voor lief.

Een paar jaar later, begin jaren 90, luisterde ik behoorlijk veel 'alternatieve' muziek en de hard/zacht dynamiek was daar een bekend onderdeel van (Nirvana b.v.) Daar had je het dan ook over met je maten die ook helemaal van het alternatieve waren en dan durfde ik wel eens te melden dat ik een raar nummer van een engels top 40 bandje kende dat nog 3 stappen verder ging als het om hard/zacht dynamiek ging...niemand die interesse had Inderdaad: 'Desire' Een nummer wat ik ondertussen volledig geaccepteerd had en wat mij naar de 3 laatste albums van TalkTalk/ Hollis heeft geleid.

Jarenlang gedacht dat ik de enige was die Talk Talk echt idioot goed vond totdat met internet bleek dat er toch meer waren die er hetzelfde over dachten. Maar er is dus een tijd geweest dat ik me een beetje schaamde met mijn Talk Talk fanboyschap.. En ik kan me de tijd nog heugen dat Colour of Spring hier op musicmeter ook nog onder de 4* sterren gemiddeld stond. Het spreekt voor zich dat ik de huidige waardering meer dan terecht vind
Ik heb jarenlang als ik Colour of Spring in een tweedehands platenbak (soms voor 1 euro) tegenkwam hem meegenomen. Alleen voor de hoes al. Ik heb denk ik wel 20 exemplaren gehad..

Het exemplaar van deze cd heb ik dus nu zo'n 29 jaar in bezit en is de afgelopen 20 jaar een vaste waarde in de auto (ja, ik heb nog een cd speler in m'n 'youngtimer') vol met krassen, maar nog niet totaal uit elkaar gevallen. Niet alleen de hoezen, zelfs de cd doosjes van Talk Talk zijn van uitzonderlijke kwaliteit.

En nu is die geniale 'gek' dood...Dat voelt behoorlijk klote.

avatar van notsub
3,0
De hitsingles Such a Shame en Life's What You Make It brengen me zo weer terug bij de radiomuziek in de jaren tachtig. Talk Talk is daarna nooit echt op mijn radar gebleven. Teveel pop, te weinig rock voor mij.

avatar van Leeds
3,5
notsub schreef:
De hitsingles Such a Shame en Life's What You Make It brengen me zo weer terug bij de radiomuziek in de jaren tachtig. Talk Talk is daarna nooit echt op mijn radar gebleven. Teveel pop, te weinig rock voor mij.


Na Such a Shame en Life's What You Make It is er niet echt sprake van teveel pop. De 2 laatste platen waren daar het bewijs van.

avatar van Chameleon Day
De rock en pop ver voorbij....

Gast
geplaatst: vandaag om 02:06 uur

geplaatst: vandaag om 02:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.