Lightheaded - Pure Thoughts (2002)

1 stem

Label: Day by Day

1. Intro (1:20)
  2. Lightheaded Anthem (5:02)
  3. P.T. Cruise (3:46)
  4. Pure with Intention (1:21)
  5. Blink of an Eye (3:47)
  6. The Top (4:34)
  7. Street Corners (3:58)
  8. That's How It Is (3:46)
  9. Selfless (3:40)
  10. Never Square (3:34)
  11. Pure Thoughts (4:04)
  12. Poetry in Motion (3:18)
  13. Completion (3:24)
  14. Outro / Suprise Cypher (4:58)

met John Reuben, Manchild, Pigeon John, Red Cloud en Sojourn

15. Lah Lah Land (4:05)
  16. Rock-On (1:19)
  17. Illuminate Part 1 * (4:11)

met Vursatyl

Mb.
Verrassend dat hier nog niet op gereageerd is. Zo onbekend is deze groep toch niet? Hoe dan ook, dit is gewoon een toffe plaat. Veel luchtige raps, soepele flows en leuke beats. Alle liedjes zijn goed afgewerkt, en hebben allemaal een bepaalde vaart; snel, maar toch sloom. Dat klinkt nu een beetje vaag, maar je snapt precies wat ik bedoel als je een poging tot luisteren waagt.

Desondanks kan het nergens echt boeien, want het is allemaal een beetje saai en het blijft daarom niet lang bij. Echte uitschieters missen, maar persoonlijk heb ik het langs kunnen genieten van "Poetry in Motion"; gewoon een lekkere beat met een soepel flowende Braille.

Het mag de pret echter niet drukken, dat het totale plaatje dan wat saai is, want dat betekent zeker niet dat dit een slechte plaat is. Integendeel, deze is toch wel alleraardigst en biedt genoeg luisterplezier.

avatar van Osiris Apis
Toch is de groep met 4 stemmen bij 2 albums op MuMe onbekend. Braille solo is hier bekender.
Toch wel jammer, want dit is een aangenaam album. Saai zou ik het album niet noemen. De nummers vallen niet zo op, maar ze hebben wel een positieve hiphop vibe.
Op de re-release staat trouwens de bonustrack 'Illuminate' die geproduceerd is door 9th Wonder. Even toevoegen aan de tracklist.

Mb.
De nummers vallen niet zo op, maar ze hebben wel een positieve hiphop vibe.

Dat bedoelde ik eigenlijk ook. Het blijft een aangenaam album.