BBC Radio 2: Sounds of the 80s - Volume 2 (2016)

Alternatieve titel: Unique Covers of Iconic 80s Hits

6. Jamie Cullum - Everybody Wants to Rule the World
  7. The Feeling - Road to Nowhere
  8. Foxes - Ain't Nobody
  9. Ella Henderson - This Woman's Work
  10. Will Young - How Will I Know
  11. Tom Odell - Dancing in the Dark
  12. Manic Street Preachers - (Feels Like) Heaven
  13. Guy Garvey - Let's Dance
  14. Jamie Woon - Sledgehammer
  15. Gabrielle Aplin - Girls Just Wanna Have Fun
  16. Katie Melua - Heartbreaker
  17. All Saints - Like a Prayer
  18. Rae Morris - Sweet Dreams (Are Made of This)
  19. Kodaline - Billie Jean
  20. Jack Savoretti - All Night Long
  21. Charlie Puth - Through the Fire
  22. Hurts - I Keep Forgettin' (Every Time You're Near)
  23. Leona Lewis - Time After Time

35. Steve Mason - Borderline
  36. The Shires - Everywhere

met Ward Thomas

avatar van vigil
Zeer geinige dubbel cd. Artiesten van nu (en wat ouder) doen hun favorieten coveren vanuit de mooie jaren tachtig. Allemaal opgenomen voor een BBC2 radio show live in de studio. Dat wil zeggen over het algemeen akoestisch, soms alleen en soms met band.

De arrangementen zijn over het algemeen dus ook heel anders, de jaren 80 drums en synths zijn weg dus dan hou je ineens kale versies over waarvan het vaak toch een verrassing is dat die liedjes ook zonder de volle jaren '80 productie overeind blijven. Uiteraard zijn hier ook weer uitzonderingen op want Manic Street Preachers gaat juist vol elektrisch met een fijne energieke versie van Feels Like Heaven.

Er zitten een paar positieve verrassingen bij zoals een zeer gedreven versie van Another Day in Paradise van Ronan Keating, Ella Henderson brengt een hemeltergend mooie versie van Kate Bush klassieker This Woman's Work, Will Young die wat suf begint met How Will I Know van Whitney maar dit eindigt als een heerlijke gospel versie en Jamie Woon brengt met minimale begeleiding een mooie versie van het normaal volgepompte Sledgehammer.

Uiteraard staat er ook wat minder aansprekend werk (slecht werk sowieso niet) op, Elbow frontman
Guy Garvey komt wel met een heel suffe versie van Let's Dance al zal de liefhebber opmerken dat het een hele mooie klein gemaakte versie is. Rae Morris gaat net iets te veel met uit uitkleden van Sweet Dreams (Are Made of This) en ook Tom Odell's cover van Bruce is niet alles maar ja je kan nu eenmaal niet alles hebben.

Dan heb ik het enkel nog maar over de eerste cd 1... En dan nog lang niet alles op die cd want All Saints is ook geweldig

Leuke initiatief!