Ronnie Lane & Steve Marriott - The Legendary Majik Mijits (2000)

geen stemmen

Label: Burning Airlines

1. Lonely No More
  2. Chicken (If the Cap Fits)
  3. Toe Rag
  22. Lonely No More [Instrumental]
  23. Son of Stanley Lane [Instrumental]
  24. Beguine
avatar van nlkink
Een soort Small Faces reünie, deze samenwerking tussen ex-leden Ronnie Lane en Steve Marriot. Niet opgenomen in 2000, maar in 1981. Dat het album vervolgens bijna twintig jaar op de plank heeft gelegen heeft vooral te maken Ronnie Lane, wiens gezondheid het in 1981/1982 al niet meer toeliet om uitgebreid op tournee te gaan om een album te promoten. Uiteindelijk zijn de mastertapes in het bezit van ex-Small Faces drummer Kenney Jones gekomen en die is er in geslaagd om onderdak voor de opnames te krijgen. Het zou me niet verbazen als Stanley Lane, de broer van Ronnie, daar ook een rol in heeft gespeeld.
Oorspronkelijk twaalf nummers, zes composities per persoon, nu aangevuld met nog een twaalftal bonus tracks.
Persoonlijk heb ik niet alles gehoord. het Ronnie Lane aandeel van de set ken ik dankzij een paar compilaties. Dat is ook de reden dat ik me onthoud van een beoordeling. De Ronnie Lane tracks zijn aardig, maar ook niet meer dan dat.
Misschien dat een andere MM'er meer over de inhoud kan zeggen.