John Maus - Songs (2006)

14. It Takes Time
  15. The Peace That Earth Cannot Give
  16. And Heaven Turned to Her Weeping
avatar van piepzeidekat
Joepie! ben de eerste om bij deze plaat een bericht te plaatsen.
Deze amerikaanse excentriekeling maakt zwartgallige kitch romantiek-pop (ofzoiets), met veel zelfspot en absuurd grappige teksten. Vocaal klinkt hij soms een beetje à la Andrew eltdridge (of hoe schrijf je die naam?) maar in tegenstelling is dit meer op een ludieke manier terwijl Andrew het wel heel erg meende. Muzikaam klinkt het soms zeer goedkoop en rommelig (nummers die plots stoppen, verspringing tijdens een nummer) maar op de één of andere manier werkt het op deze plaat. Hoogtepunten: Maniac, Through the skies for you, real bad job, ...
Een aanrader voor iedereen die houdt vd betere donkere synthesiserpop uit de 80's in die muziek niet altijd even ernstig neemt.

avatar van Stapler
Wat een held deze man humor, zelfspot en de nodige donkerheid waar ik van kan genieten. Vermakelijk album en ik houd er zelf ook erg van als het allemaal niet helemaal 'af' is. Soms zit de zang links.. Dan eindigt het nummer abrupt.. En het is allemaal ook niet mooi afgemixt .