Janet - 20 Y.O. (2006)

3. Show Me (3:38)
  4. Get It Out Me (3:04)
  5. Do It 2 Me (4:06)
  6. This Body (4:10)
  7. 20 Part 2 (Interlude) (0:27)
  8. With U (5:08)
  9. Call on Me (3:24)

met Nelly

10. 20 Part 3 (Interlude) (0:28)
  11. Daybreak (4:21)
  12. Enjoy (4:30)
  13. 20 Part 4 (Interlude) (0:43)
  14. Take Care (5:43)
  15. Love 2 Love (5:03)
  16. 20 Part 5 (Outro) (1:04)
  17. Roll Witchu * (4:30)
  18. Days Go By * (4:17)
0,5
Ik vind het maar een raar en vies wijf. Dat ze op haar 40e nog over haar heerlijke sex zingt. Goor gewoon. Ik snap ook niet dat donkere mensen altijd maar R&B moeten zingen. Geef het voorbeeld aan Jamelia Die zingt rock!

|Joël|
M.Bronkhorst schreef:

Op de albumcover!!

Ik vermoede al dat je dat bedoelde maar ik snap niet hoe je dat kan zeggen...
...Beyoncé is héél mooi en Janet niet.

Hoi hieronder,

Natuurlijk is het heel vies allemaal...Dat van Beyoncé is uiteraard humoristisch bedoeld, ze wil er kennelijk graag op lijken. Wel een opluchting dat ze met haar hand haar lichaam bedekt deze keer, zodat er niet zogenaamd opeens iets ontsnapt

avatar van FunkStar
Hmmm..jammer!
Ik ben een grote fan van Janet. Alleen vind ik haar laatste 2 albums erg slecht en allemaal van hetzelfde. Ze wil mee blijven doen met de commerciele meuk, dus hopla, gooi er maar nummer met Nelly op. Vreselijk al die zangeressen die 'het doen' met Rappers.. Geef mij de oude albums van Janet maar!

TooMuch
slecht

Kayy schreef:

Ik hoop dat jij op je veertigste ook 'nog' heerlijke sex hebt.

Komt nou zeg....dat is toch geen muzikaal argument.

avatar van DJFreez
milus schreef:

Ik hoop dat jij op je veertigste ook 'nog' heerlijke sex hebt.

Komt nou zeg....dat is toch geen muzikaal argument.

Helemaal mee eens. Ik vond het ook al een slechte redenatie.

Neemt niet weg dat dit album te duidelijk een album is waarop Janet wil concurreren met de rest van de R&B artiesten van het begin van de eenentwintigste eeuw. Niet nodig, liever niet zelfs. Wat zij doen doen ze goed en laat Janet alstublieft iets anders, origineels doen. Of lekker terug naar de betere R&B/soul. Dan maar niet vernieuwend en actueel, maar wel goed. Een zeer matig album van Janet en ik kan niet eens een favoriet nummer kiezen.

avatar van Darkzone
0,5
Na het 4e nummer ben ik in slaap gevallen. Verschrikkelijk saai album. En dan lees je recensies dat Janet weer terug ging naar haar roots á la Control en Rhythm Nation met dit album.

????

Blijkbaar hebben ze een ander album te horen gekregen.
Een voordeel van internet: eerst downloaden om te horen of je de cd wilt kopen of niet. De reden waarom dit album terecht is geflopt.

avatar van IntoMusic
Inderdaad het saaiste, onopvallendste en minste album uit Janet's carriere. Het album was volgens mij een moetje, want ze klinkt enorm ongeïnteresseerd en ook de nummers verdwijnen tussen de standaard R&B platen...

avatar van B.Robertson
Het valt me niet mee,dit album. Het komt dan ook niet voor niets uit de dumpbak weg. Alhoewel daar soms best wel goede muziek in te vinden valt. Op die manier probeer ik wel vaker iets uit, maar aan deze Janet Jackson valt weinig leuks te bespeuren. Na twee keer draaien heb ik het wel bekeken. 'k ga mijzelf op een stukje Donna Summer trakteren; vind ik tenminste wel mooi.

Marcel²
Kayy schreef:
Ik vind het maar een raar en vies wijf. Dat ze op haar 40e nog over haar heerlijke sex zingt. Goor gewoon.!

Geef je daarom een 0,5 jammer, ik vraag me af of je dit album wel goed heb beluisterd.
Er staan best wel mooie tracks op bv, Enjoy en Take Care en dat je haar een raar en vies wijf vindt, oei... pijnlijk voor mij, maar ieder zijn eigen mening.
Luister deze cd eens op een zaterdagavond neem de tijd en ik weet zeker dat je op je mening terugkomt.

avatar van lennon
Kayy schreef:

ja, want op die leeftijd doe je natuurlijk niet meer aan sex

Anyway, oude koeien zie ik...

Slap album van Janet... het wordt alleen maar minder in de loop van de jaren.... THT verlopen muzikaal gezien....

avatar van IntoMusic
Lol, ben afgelopen maand 40 geworden en als ik dan de opmerking van Kayy lees, denk ik: "Worden we al oud op onze 40e en is sex dan ook taboe?" . In ieder geval zet ik toch vandaag weer eens dit album op. Alweer 3 jaar geleden had ik dit album beoordeeld en misschien valt het inmiddels wat mee (alhoewel mijn gevoel dat tegenspreekt).

20 Y.O. was een beetje een moetje. Haar label en Janet gingen niet meer lekker en dit album was de laatste die Janet verplicht was te maken. Het klinkt best wel naar voorganger Damita Jo maar dan met nog iets meer R&B en scherpere hooks. De singles deden het net als bij Damita Jo zeer matig. Jammer genoeg.

Persoonlijk is er op 'Enjoy' na geen één nummer wat er zodanig uitspringt. Vooral de eerste helft van de plaat klinkt qua sound relatief hetzelfde maar het is wél prettig om naar te luisteren. De nummers lopen naadloos in elkaar over en één ding is zeker: je kan niet stilstaan als je er naar luistert.
De tweede helft is wat rustiger. De afsluiters 'Take Care' en 'Love 2 Love' zijn de sensuele Janet-songs zoals we die kennen. De interludes zijn zoals altijd weer zeer geslaagd!

Het had een groter succes kunnen zijn als er geen massieve boycot was geweest... Aan de andere kant, als de voorganger 'gewoon' een succes was geworden hadden Janet en het label vast geen mot gekregen en was 20 Y.O. misschien wel helemaal niet uitgekomen.