Great Big Sea - Great Big Sea (1993)

Canada
Folk / Rock
Label: Zoe

1. Great Big Sea / Gone by the Board (3:39)
  2. Someday Soon (4:17)
  3. Excursion Around the Bay (2:29)
  4. What Are You At? (3:12)
  5. Fisherman's Lament (5:10)
  6. I'se the B'y (1:57)
  7. Drunken Sailor (2:53)
  8. Irish Paddy / Festival Reel / Roger's Reel (4:20)
  9. Time Brings (4:31)
  10. Jigs: Eavesdropper's / Both Meat and Drink / Off We Go (3:01)
  11. Berry Picking Time (3:20)
avatar van indana
De band Great Big Sea (GBS) is een Folkrock band uit Canada. En als u het uit de band naam al niet begrepen had, ze maken muziek die sterke invloeden dragen uit de visserij. Hoe kan het ook anders als je uit New Founland en Labrador komt.
Muziek dus waarin veel weemoed en verlangen door klinkt, als ook engelse, ierse en franse invloeden. Stelling nemen doen ze ook trouwens, luister maar eens naar Fisherman's Lament. Toch schuwen de oude muziek niet getuige de uitvoering van Drunken Sailor maar dan wel in een lekkere up tempo versie. Hoewel ik de band nog nooit gezien heb kan ik me voorstellen dat dit live heel lekker moet zijn om naar te luisteren en om eens lekker uit je dak te gaan. Het enige wat ik een beetje tegen heb is de zang op dit album....ik kan niet precies zeggen wat het is, het klinkt mij wat plichtmatig in de oren.
Alles bij elkaar een leuk debuut album.

avatar van Metalhead99
Inderdaad wel een leuk debuutalbum, waarbij vooral het stuk I'se the B'y/Drunken Sailor/Irish Paddy wel erg lekker klinkt. Hun naar mijn mening betere albums moesten echter nog komen. Het was alleen een mooi begin.