Eluvium - When I Live by the Garden and the Sea (2006)

Electronic / Neoklassiek
Label: Temporary Residence

1. I Will Not Forget That I Have Forgotten (5:20)
  2. As I Drift Off (3:47)
  3. All the Sails (5:45)
  4. When I Live by the Garden and the Sea (7:32)
avatar van The Scientist
Het eerste nummer is echt heel mooi, fantastische pianomuziek.. de rest valt erna een beetje in het water, hoewel het nog steeds niet echt slecht is.

avatar van Petterson
Iemand die weet waar die sample aan het begin van As I Drift Off vandaan komt ?

avatar van Bruno Banani
Volgens mij las ik ergens dat het Tom Hanks uit The Burbs was, zou je dat gedacht hebben, ik niet.

avatar van MJ_DA_MAN
Is dit ook een album die alleen maar piano-spel bevat of zit hier ook nog échte ambient/gitaar-drones tussen?

fastpulseboy
Bruno Banani schreef:

nu het gezegd is en ik er naar luister, hoor ik het wel. Anders had ik het niet bedacht waarschijnlijk.

_raindrops
The Scientist schreef:

Ben ik het mee eens. Ik luister altijd alleen het eerste nummer, de rest kan me niet zo boeien. Toch geef ik een 3,5 want slecht kan je het inderdaad niet noemen.

avatar van HansL
Mij verlatend op de clips op AMG lijkt het eerste nummer inderdaad het interessantste op dit album.

avatar van MJ_DA_MAN
Schitterende EP van Eluvium. Prachtige opener met de piano dus, gevolgd door twee ongelofelijk mooie ambient-nummers die me weer de echte ''Eluvium-feeling'' geven. De afsluiter is iets minder, waardoor ik uitkom op 4*. Ik heb nu alle CD's van Eluvium beluistert (tenminste, die op de site staan maar volgens mij is dat ook al zijn werk, ofniet?), en ik kan nu toch wel concluderen dat het zo'n beetje mijn favoriete muziek-artiest is. Al helemaal als je de hiphop weg zou laten. Deze man maakt mijn leven echt mooier .

Sietse
MJ_DA_MAN schreef:
Deze man maakt mijn lever echt mooier .

drink je zoveel dan?

avatar van MJ_DA_MAN
Hehe, even aangepast. En drank maakt je lever nou niet bepaald ''mooier'' .

Sietse
dat bedoel ik, maar misschien dat Eluvium het voor jou beter maakte na veel drank gebruik

avatar van MJ_DA_MAN
O lol ik lees weer verkeerd . Het is nog vroeg .

Maar zelfs als ik een zware wiskey-verslaafde zou zijn is de kans groot dat ie dat voor mekaar zou krijgen .

avatar van DemoColorScheme
PRACH-TIGE plaat met als toppers de tracks 'as i drift off' en 'all the sails' ;
wat een top EPtje, heerlijk. De manier waarop eluvium ditmaal gebruik lijkt te maken van feedback is werkelijkwaar betoverend. Dit plaatje mag dan wèl wat noisy-er zijn, hij heeft wel een van zijn beste tracks ooit; 'as i drift off' - luister deze op een donkere en koude terugreis naar je woonplaatsje en je hebt een instantly [on]werkelijk [??] droomgevoel over je heen hangen.

WAUW. WAUW. WAUW.
4.0 voor dit kleine EPtje/pareltje.

avatar van J.M.
Will Not Forget That I Have Forgotten