Neil Finn & Friends - 7 Worlds Collide (2001)

Alternatieve titel: Live at the St. James

3. The Climber (4:31)

met Johnny Marr en Lisa Germano

4. Loose Tongue (4:22)

met Lisa Germano

5. Down on the Corner (4:31)

met Johnny Marr

6. There Is a Light That Never Goes Out (4:22)
  7. Paper Doll (2:56)

8. Turn and Run (4:10)

met Johnny Marr en Lisa Germano

9. Angels Heap (3:51)

met Tim Finn

10. Edible Flowers (4:57)

met Tim Finn

11. Stuff and Nonsense (4:21)

12. I See Red (3:32)

met Eddie Vedder en Tim Finn

13. She Will Have Her Way (4:49)

14. Parting Ways (5:51)

met Eddie Vedder en Tim Finn

15. Weather with You (5:26)

met Tim Finn

16. Paradise (Wherever You Are) (4:07)
  17. Don't Dream It's Over (5:30)
avatar van Lukas
Mooie live-cd van ex-Crowded House zanger Neil Finn. Finn heeft een heel busje muziekvrienden opgetrommeld voor dit concert, waarvan behalve broer Tim ook Eddie Vedder (Pearl Jam), Johnny Marr (The Smiths) en Lisa Germano (Eels) prominent aanwezig zijn. Naast enkele Crowded House en Split Enz-nummers en veel solowerk ook vertolkingen van nummers van zijn gewaardeerde muziekvrienden, zoals There Is a Light That Never Goes Out en Parting Ways. Prachtig is toch vooral de afsluiter Don't Dream It's Over, waarbij ik het dan wel erg jammer vind dat dat met Weather With You het enige CH-nummer is dat vertegenwoordigd is op deze cd. Op Youtube staat ook Four Seasons In One Day van dit concert, en die zou zeker niet misstaan. Al met al 4*.

EVANSHEWSON
kan het niet beter verwoorden, bravo!
4 ****

Pieter Paal
Dit is voor mijn oren helemaal toppie!!!

avatar van dennisversteeg
Mooie verzameling live-versies van nummers van Neil Finn en van zijn gasten. De DVD heeft nog veel meer nummers.

Lukas schreef:
Na deze reaktie, waar eigenlijk niets op aan te vullen is en waar ik het helemaal mee eens ben, ben ik nog blijer dat dit projekt een vervolg gaat krijgen. Neil Finn is bezig met het afronden van de cd, opnames met van een concert met dezelfde artiesten + Wilco en een paar van diens bandleden. 7 Worlds Collide II, Ik kan niet wachten.

avatar van rkdev
Schitterende versie van het Smiths nummer There Is a Light That Never Goes Out.

avatar van rkdev
Ad Brouwers schreef:

22-04-09
The '7 Worlds Collide II' CD release is expected out around mid year.

avatar van TheFunkyM
Wat vind ik dit geweldig zeg!
Ik kwam het tegen doordat ik zag dat Eddie Vedder mee deed.
CH kende ik eigenlijk niet, dus ik begon blanco aan deze cd. Nu na een keer of 4 gehoord te hebben,ben ik blij dat ik eindelijk weer een cd heb, die ik helemaal uit kan luisteren!

****

Taco
Geweldige dvd ook

avatar van Funky Bookie
Geïnteresseerd geraakt door de aanwezigheid van Vedder. Toen ik beter ging kijken werd het met Johnny Marr en Lisa Germano nog interessanter, dus aangeschaft. Het bevalt prima. Prettige pop met hier een daar een rauw randje.