A.C.T - Silence (2006)

Zweden
Label: Inside Out

1. Truth Is Pain (4:09)
  2. Puppeteers (4:13)
  3. This Wonderful World (4:21)
  4. Out of Ideas (4:47)
  5. Hope (4:29)
  6. Into the Unknown (3:56)
  7. No Longer Touching Ground (4:12)
  8. Unseless Arguments (4:49)
  9. The Voice Within (3:55)
  10. Polish, Reduce and Enlarge (3:55)
  11. Call in Dead (2:52)
  12. Silent Screams (1:59)
  13. Introduction (0:51)
  14. The Millionaire (2:11)
  15. Joanna (3:09)
  16. A Father's Love (2:33)
  17. Memory to Flight (2:44)
  18. The Diary (3:10)
  19. A Wound That Won't Heal (4:33)
  20. The Final Silence (1:31)
Wat is dit toch een leuke band! Zeer veel gevoel voor theater en dramatiek, leuke zanglijntjes, een enorm scala aan stijlen die langskomen. Van pure symfo tot bijna ska/reggae-achtige popdeuntjes. Een nummer als Call in Dead is toch onweerstaanbaar. Zeker een kandidaat voor mijn top 10 aan het eind van het jaar.

avatar van Status Seeker
Leuke verrassing van Jeroen! Voorlopig 4* met kans op een hogere score. Zeer aanstekelijk.

Prima frisse muziek uit Zweden. Dit 4e album klinkt net als de voorgangers vrij poppy met een symfo inslag. De nummers 12 t/m 20 vormen een epic waar opvallend melodien in voorkomen die ik vaker heb gehoord. Jammer! Desalnietemin een dikke voldoende

avatar van Rockfan
Progman schreef:

Die gitaarriff uit A wount that won't heal lijkt wel erg op The company van Fish

avatar van Fingertippie
Lekkere prog-pop met leuke melodie lijnen.

Ozric Spacefolk
Symfopop die soms klinkt als Abba en dan weer als Saga.

Erg verfrissend en erg origineel.

avatar van Rockfan
obsessed schreef:

En dan maar 2 sterren. Wat is er gebeurd ?

Laatste levensteken van A.C.T ? Bestaan ze nog?

Hoor ik nu fragmenten van All out of love van Air Supply ? Lijkt er wel wel op