Let's Eat Grandma - I, Gemini (2016)

Label: Transgressive

1. Deep Six Textbook (5:39)
  2. Eat Shiitake Mushrooms (6:12)
  3. Sax in the City (4:54)
  4. Chocolate Sludge Cake (6:36)
  5. Chimpazees in Canopies (3:32)
  6. Rapunzel (5:20)
  7. Sleep Song (6:24)
  8. Welcome to the Treehouse, Pt. I (2:47)
  9. Welcome to the Treehouse, Pt. II (4:38)
  10. Uke 6 Textbook (1:59)
Dit doet me wel heel erg aan CocoRosie denken.

avatar van E-Clect-Eddy
Apart!

Deep Six Textbook en Rapunzel zijn het aanhoren waard en ook de Joel Wolf Alice Remix van Eat Shiitake Mushrooms .

Doet enigszins denken aan het Evelyn Evelyn project van Amanda Palmer alleen had die meer humor en sterkere teksten. Het neigt naar een novalty-act alleen is het daar eigenlijk iets te donker voor. En verder is het niet Erotisch om voor Burlesque door te gaan.

avatar van Gewoon Pim
Gaaf! En bovenal een heel bijzondere ervaring. Het doet me denken aan een soort dystopisch sprookje of iets dergelijks, die sfeer draagt het uit. Surrealistisch is het ook zeker. De albumcover zegt wellicht al genoeg

Ben erg benieuwd hoe deze twee dames zich gaan ontwikkelen de komende jaren.

avatar van stoepkrijt
I, Gemini is een speels en complex album met boeiende composities en instrumentaties. Soms neigt het bijna naar interessantdoenerij, maar ach, de scheidslijn is maar dun en op een debuutalbum moet je misschien niet al te kritisch te willen zijn.

Eat Shiitake Mushrooms klinkt in alles zeer volwassen, Chocolate Sludge Cake is juist (op een prettige manier!) heel kinderlijk met zijn blokfluitintro. Twee totaal verschillende nummers, maar allebei sterk. Ook Rapunzel vind ik erg goed door de prettige zanglijnen en Welcome to the Treehouse Part II is zelfs ronduit fantastisch door de percussie die het nummer voortstuwt.

De meeste andere nummers zijn helaas minder boeiend, vooral omdat ze minder melodie bevatten en omdat ze iets teveel leunen op het creëren van een sfeertje dat zich nergens toe ontwikkelt.

Uke 6 Textbook is gelukkig een heerlijk slotakkoord en tovert moeiteloos een brede grijns op mijn gezicht. Een grijns die ik tijdens het beluisteren van hun tweede album regelmatig terug heb zien komen. Fijn om te horen dat Let's Eat Grandma een stijgende lijn heeft ingezet!

avatar van TornadoEF5
Dit is toch wel je visitekaartje afgeven. Zo een album die geleverd wordt door twee kinderen, jawel. Dat dit geschreven, geproduceerd en gezongen wordt door twee pubermeisjes is toch echt te gek voor woorden. Veel volwassen zangeressen en zangers komen niet in de buurt van dit.

De creativiteit spat gewoon van de volledige productie, het album en deze groep. Het is een genot om naar te luisteren, een laagje psychedelica erop, volop geëxperimenteer, en er is echt niets dat deze twee meiden niet kunnen. En wat een dijk van een nummer is Eat Shiitake Mushrooms toch! Fantastisch. Blij dat ik dit gehoord heb mogen hebben. Zeer onderschat album.