Quantic - An Announcement to Answer (2006)

Electronic / Hip-Hop
Label: Ubiquity

1. Absence Heard, Presence Felt (3:07)
  2. An Announcement to Answer (4:53)
  3. Blow Your Horn (4:21)

met Ohmega Watts

4. Bomb in a Trumpet Factory (2:44)
  5. Politick Society (4:40)

met Noelle Scaggs

6. Meet Me at the Pomegranate Tree (2:50)
  7. Sabor (6:59)

met Tempo

8. Ticket to Know Where (4:06)

met Ohmega Watts

9. Tell It Like You Mean It (4:51)
avatar van chansadres
Geniale Hip Hop. Vergelijkbaar met Pete Philly & Perquisite. Het genre zit bij mij veel meer in: Hip-Hop/Jazz ipv Electronic.
Zwaar Laid Back en laat het over je heen komen plaat.

avatar van Osiris Apis
Ik had het genre Electronic/ Hip-hop genoemd, omdat het niet traditionele hiphop beats zijn.
Het bevat idd jazz invloeden. Maar het album bevat ook Latijnse invloeden. Electronic vond ik wel de hele lading dekken.

3.5*

Er staan wel een paar hiphop-nummers op, maar dat vind ik niet per sé de beste nummers van de CD. Het geheel luistert veel meer weg als zijnde Lounge, met de hoofdletter L ja, en zodoende is electronic wel een goed hokje. Al lopen de nummers qua stijl (en dus ook een beetje qua niveau) wel dusdanig uiteen dat eigenlijk niet over één hokje gesproken mag maken.
Als ik even niet weet wat ik op moet zetten doet deze Announcement het altijd goed. Optimistisch en sfeervol.