Maglev - Overwrite the Sin (2016)

Rock / Metal
Uitgebracht in eigen beheer

1. Play the Game (8:16)
  2. Song of a Dead Bard (9:24)
  3. Judith (8:28)
  4. Confined (9:09)
  5. The Hands of Time (12:47)
avatar van Marco van Lochem
De van nature zanger/bassist heeft met "OVERWRITE THE SIN" een album gemaakt dat liefhebbers van melodieuze, progressieve, pomprock zullen waarderen. Vergelijkingen met Queen zijn er op het 5 tracks tellende album in overvloed, maar het is zeker geen Queen rip-off. Daarvoor heeft Maglev genoeg eigen invloeden in de muziek gestopt. Zijn stem is aangenaam en muzikaal zit het allemaal erg goed in elkaar. Met vriend Sebas Honing heeft hij ook nog een fenomenale gitarist bij het project weten te betrekken en op 1 song zorgt Robby Valentine met zijn frivole piano spel voor dat extra, waarmee dit album bij de beste releases uit ons landje in 2016 gaat behoren. Live zal het nog niet te bewonderen zijn, aangezien Joost nog geen band heeft geformeerd. Eerst wil hij de reacties afwachten en hij gaat daarvoor binnenkort zelfs naar Japan, het land waarvoor deze muziek nog steeds een grote markt is.