Wöljager - Van't Liëwen un Stiäwen (2016)

Duitsland
Folk
Label: Prophecy

1. Vüörgeschicht (4:23)
  2. Van't Liëwen un Stiäwen (5:53)
  3. Swatte äer (2:51)
  4. Summer (3:37)
  5. Magdalene (3:07)
  6. Kuem to Mi (5:06)
  7. Junge Dään (3:59)
  8. Üöwer de Heide (3:52)
  9. Up'n Likwäg (3:28)
  10. De Aolle Schwatters Föert To'n Deibel (2:08)
  11. Vettainachtain (5:37)
  12. Dat Glas Löp Rask (4:15)
  13. Aomdniewel (2:35)
avatar van trebremmit
Solo album van de zanger van de Duitse metalband Helrunar.
Gezongen in het dialect van de Duitse streek Münsterland, de teksten gaan over een oude sage uit die streek, maar ik versta er niks van. Toch is dit wel erg mooi, goeie zanger ook, en de nummers zijn sfeervol en spannend.

Bandcamp

avatar van Bill Evans
Niederkunfft van Helrunar vond ik in ieder geval een goed album. En een sterke zanger. Deze moet ik dus ook maar eens luisteren.

avatar van trebremmit
Dit is wel heel anders dan de black metal van Helrunar hoor.
Dit is meer een soort dark folk, met akoestische gitaren en viool, het is melancholisch en erg mooi, verdiend wat dat betreft wel wat meer aandacht.

avatar van Bill Evans
Ja, heel wat anders inderdaad ! Mooie, sfeervolle muziek en een interessant dialect. Het nodigt zeker uit tot meer luisterbeurten.