Mekanik Kommando - It Would Be Quiet in the Woods If Only a Few Birds Sing (1981)

Electronic
Label: Torso

1. Birds (4:57)
  2. Microbes (3:07)
  3. Plants (2:40)
  4. Vortex (2:56)
  5. Replay (3:34)
  6. White Soldier (3:22)
  7. Money for Pleasure (2:16)
  8. Icefield (4:06)
  9. Japanese Eyes (0:02)
  10. Dress Grey (2:46)
  11. On Snack (2:30)
Vandaag via mijn oom ontdekt (die er eigenlijk niks aan vind).
Old School New Wave uit Nijmegen.

plivvit
Een van de meest originele en mooiste platen uit de Nederlandse popgeschiedenis. Ik heb gehoord dat het destijds biologiestudenten waren, die er behoorlijk op los blowden.

dj@
Debuut van deze Nijmeegse band. Een uit duizenden herkenbaar geluid. Authentiek en wat mij betreft tijdloos.

avatar van Premonition
Nou, zo geweldig is dit album toch niet. Het rammelt aan alle kanten en de productie is afwezig. Geef mij de twee opvolgers maar..

avatar van reptile71
Heerlijk dat gerammel aan alle kanten, gewoon lekker weird en niet geproduceerd tot een gelijkmatige brij, maar steeds weer verrassend anders. Van de albums hierna ken ik alleen Shadow of a Rose.