OOIOO - Taiga (2006)

6. SAI (15:02)
  7. UMO (3:31)
  8. IOA (6:51)
Electro_
Hier kijk ik naar uit! Ik vind alle albums tot nu toe zeer de moeite waard, dus ben hier erg benieuwd naar.
De hoes is alvast apart, net als de titels...

sxesven
Ziet er inderdaad interessant uit. En 't is en blijft OOIOO.

hpvmars
Heb dit album nu voor de eerste keer geluisterd en dat zal zeker niet de laastste keer zijn. De ingetogen stukken die ik gewend was van hun vorige albums, vind je hier nog steeds terug, maar afgewisseld met dansbare muziek en af en toe meen ik MU-invloeden te horen met de schreeuwende hoge stemmen. OOIOO heeft hiermee laten zien nog lang niet toe te zijn aan hun pensioen, en ik hoop dat er nog meer van dit soort albums volgen.

Electro_
Bij de vorige albums was het een beetje lastig het genre te bepalen, maar dat is bij dit album duidelijk niet het geval.
Sommige nummers slaan namelijk ineens om in verschrikkelijk vrolijke melodietjes waardoor het genre Pop zeker van toepassing is! En toch blijft het zeer experimenteel. Zeker één van de beste albums van 2006, wat een goed jaar is dit toch.

avatar van El Cumbre
Zoals steeds maken de meiden van OOIOO, onder leiding van de Boredoms' Yoshimi, het me moeilijk om van de eerste noten in het album te genieten. Meestal word ik toch beloond met een prachtig album. Even verzwakt je aandacht en plots merk je dat je er helemaal in zit. Het is haast onmogelijk om het album te beschrijven. Het beste is je gewoon te laten leiden en hen maar te volgen; er is meestal wel iets interessants te horen.
Hun muziek zit vol met invloeden, maar nooit te gedefinieerd. Zo kan ze van iets fusion-achtigs naar dance, funk, avant-garde, etc. overgaan. En dan komt er weer een leuk trompetje hier, wat percussie daar, een leuk baslijntje, wat rare samenzang. Alles kan en alles mag.
Verwacht je echter niet aan de extremen die Yoshimi bij de Boredoms verkent. De zang en muziek zijn minder chaotisch en wild.
Kortom, ik kijk steeds weer uit naar een nieuw OOIOO album, en dit heeft me zeker niet teleurgesteld.