Laura - Naked on the Inside (2006)

Belgiƫ
Label: Mostiko

1. Shattered (3:13)
  2. Reason (3:42)
  3. Nobody's Girl (3:56)
  4. Never Be (3:49)
  5. Outta Here (3:19)
  6. Forgiven (3:48)
  7. Naked on the Inside (3:52)
  8. Kiss Your Lips (3:43)
  9. Heartache Is Over (3:35)
  10. Fight Back (3:07)
  11. Poison (3:33)

met BabyBang en MISTA

12. Highway to Nowhere (3:16)
En hij staat er!
Naked on the Inside, het tweede album van Laura (Ramaekers).
De eerste single Shattered kondigde al aan dat het album meer de pop-rock toer opging in plaats van de zuivere pop op haar debuutalbum Laura (behalve Where to Turn dan). Het hele album is in Kelly Clarkson-stijl en dus als je Kelly weet te waarderen, dan doe je hier zeker geen miskoop mee.
Het staat vol met mooie nummers, van ballads als Kiss Your Lips en Naked on the Inside, over popsongs als daar zijn Never Be en Forgiven, naar stevige pop-rock zoals Outta Here, Shattered en Fight Back.
Er zijn twee songs die echter niet helemaal in het plaatje passen. Poison heeft erg hip-hop getinte strofen, vandaar ook BabyBang en MISTA met een heel aggressief refein. Highway to Nowhere is een heel funky nummertje dat je meteen wil meefluiten, waar een catchy beat onder zit dat me aan Girl van Anouk doet denken.
Nu ik het toch over muziek heb, daar valt ook niet over te klagen, goeie beats, leuk drum- en gitaarwerk, ... Vooral het nummer Fight Back heeft een heel sterk muziekaal begin.
De stem van Laura lost ten slotte alle verwachtingen in, dat ze een potje kan zingen wisten we al, maar met deze plaat bewijst ze dat nogmaals.
Iedereen dat ooit heeft gezegd dat ze een ééndagsvlieg is krijgt ongelijk, this one is here to stay.

Dikke 5 *

Ook een 5 van mij, deze dame is echt wel heel goed, en het is inderdaaad meer rockachtiger dan het vorige album.

avatar van Mjoesik
Dit is zeker één van (al dan niet de beste!) de beste Belgische cd's van dit jaar. Naked on the Inside is goed van het begin tot het einde en heeft geen enkel skip-moment. Dit album heb ik al enkele keren gewoon uit laten spelen want er staat geen slecht nummer op. Alle liedjes zijn nieuw, dus geen covers zoals haar vorige album en haar stem is zeker en vast veel gegroeid! De stijl is wat meer rock geworden (a la Kelly Clarkson). Ook de samenwerking met rappers op 'Poison' is erg geslaagd!

Jonas
Prachtig album!!!!
Dit zou wel eens de internationale doorbraak kunnen betekenen:d

geweldig album....

veel beter dan haar vorige ..... de cover ziet er ook prachtig uit!

ze blijft mijn favoriete Idool deelnemer!

Zeer goed album! De meeste nummers vervelen niet, behalve Poison, dat vind ik niet zo geweldig. Daarom 4,5*

1. Outta here
2. Nobody's Girl
3. Shattered

lekker rock! de beste zijn: schattered, forgiven, nobody's girl

avatar van Brucas
Ik moet dit album een 5 geven, elk nummer is gewoon supergoed!

Spijtig dat dit album geflopt is, had veel potentieel!