Eva De Roovere - De Jager (2006)

Belgiƫ
Label: Universal

1. Niemand Zoals Wij (3:07)
  2. De Jager (3:22)
  3. Zonde van de Tijd (2:53)
  4. Fantastig Toch (2:56)
  5. Laat Me Je Lied Zijn (4:01)
  6. Emma (3:23)
  7. Anoniem (3:13)
  8. De Jordaan (4:23)
  9. Slenterblues (3:07)

met Wimmeke Punk

10. Dat Mag Niet (2:04)
  11. Tijger (3:06)
  12. Om Mee Te Slapen (1:57)
avatar van c-moon
Na haar werk met Kadril ("Eva", "Pays"), haar "Kleine Blote Liedjes", samen met Gerry De Mol en Oblomov ("Sporen"), kiest Eva De Roovere nu - naar eigen zeggen ook wat zelfzekerder - voor een solocarrière....
Daarbij poogt ze de folk van bij Kadril te combineren met chanson en hier en daar wat opzwepende rock....

Ben heel erg benieuwd naar dit album die ik me zeker en vast ga aanschaffen.... ben toch wel een beetje supporter van Eva... dat ze kan zingen heeft ze al een hele poos gelden bewezen... en haar podium uitstraling mag er tegenwoordig ook wezen... in haar begin jaren bij Kadril stond ze er soms nog wat onwennig bij, maar als ik ze onlangs op Nekkanacht aan het werk zag was dat een verschil van dag en nacht: nog steeds die prachtstem natuurlijk, maar het mooie soms wat onzekere meisje van toen is nu een knappe jongedame met zelfverzekerde podiumpresence....

"De Jager" is dan wel een 'soloplaat', ook enkele oude getrouwen van Eva spelen er op mee....

Liefelijk, teder maar toch ook ondeugend en verrassend... dat is wat dit album wil zijn... tenzij ik het mis heb natuurlijk....

avatar van musicboy
Ik heb haar één keer live gezien, ook tijdens Nekkanacht, maar dan als gast van Herman van Veen.
Ik kende haar totaal niet, maar dacht: als Herman haar uitnodigt, moet ze iets in haar mars hebben.
En dat klopt voluit. Ik was enorm gecharmeerd door haar sobere, maar prachtige en stijlvolle optreden met het wondermooie 'Op een hoopje'.

avatar van oruiz
ik zag haar laatst het nummer Slenterblues spelen samen met Wim de Punk in De Laatste Show en dat klonk erg leuk. Ben daarna gelijk het hele album gaan beluisteren en ik ben aangenaam verrast door deze dame die ik voor de Laatste Show niet kende; erg goede plaat

avatar van Comrade

Hier kan je fragmenten van de nummers beluisteren.

Het valt bij mij enorm in de smaak. Eens kijken of ze deze plaat al in de Fnac hebben.

avatar van Cerclezot
Het liedje Emma wordt gebruikt voor de één-reeks "Emma" en is echt een pareltje.

Daarnaast is ook de jager en laat me je lied zijn geweldig, maar ook de rest mag er zeker zijn.

Gisteren gekocht omwille van het nummer Emma, de rest had ik nog nooit gehoord, dus zette ik maar even 18 euro op het spel voor 1 enkel nummer.
Gelukkig zijn het stuk voor stuk leuke nummers en geen draken à la Laura Lynn.
Eva heeft een leuke stem en deze pop met een randje gaat haar goed af. Leuke teksten ook, mag gezegd worden.

Een dame om rekening mee te houden in de toekomst lijkt me.

Twee weken geleden haar management verzocht om de cd te sturen, nadat ik haar gehoord had in een radio 2 programma laat in de avond. Het smaakte naar meer en nadat het op zaterdag op de deurmat viel, de volgende dag gelijk albumtip gemaakt bij het radiostation waar ik werkzaam ben. (en de week erop iedere dag in de auto aangehad naar het werk! en het verveelt nog niet!)

avatar van Kos
Kos
Fantastig Toch hoor ik nogal vaak. Maar ik ben meer geobsedeerd door het ontcijferen van wat ze nu eigenlijk zingt dan dat ik het liedje echt leuk vind.

Ik hou van deze muziek! Zo super!

Kos schreef:

Dit zingt ze bij Fantastig Toch:

Dag en nacht
en wij daartussen
jouw kussen zacht
op mijn natte-dromen-wang,
bang van komen en jouw gaan.

glimlach lag
in veel te grote tas
klein te zijn
fijn tussen vingers
groot geheim

want jij is lastig
nog meer jij is fantastig toch

laten we samen dingen doen zingen
van liedjes die niet bestaan
laten we samen dingen doen zingen
laten we samen niet bestaan

padada papadada

padada papadada

ssssssttt

avatar van Rinus
Heerlijke plaat in Belgisch-Nederlands. Fantastig toch wordt heel veel gedraaid op Radio 2, en na een kleine gewenningsperiode, toch nieuwsgierig geworden naar het album. En dat overtreft al mijn verwachtingen. Mooie geschreven nummers, nog eens mooi geproduceerd ook, met een Belgisch sausje eroverheen. Best wel een klein muzikaal juweeltje.

EVANSHEWSON
c-moon schreef:

Ik denk het niet.

Ik heb deze dame nu al enkele televisieoptredens zien doen, ze komt vrij spontaan en ongecompliceerd over, ik moet die plaat toch maar eens te pakken krijgen, denk ik.
Wànt een mooie stem heeft ze absoluut, deze Eva from Flanders.

avatar van c-moon
Rinus schreef:
Heerlijke plaat in Belgisch-Nederlands.

Vlaams noemen ze dat
Of oz je wil "Zuid-Nederlands"

Ik heb nu het hele album en ik vind het zeer prettig om aan te horen. Fantastig toch vind ik echt geniaal goed, beter dan menig Spinvis-nummer. Over het geheel genomen vind ik deze de Roovere trouwens beter dan Spinvis. Dik tevreden over dit cd'tje, en dat beloon ik met 4,0*

c-moon schreef:

Vlaams noemen ze dat
Of oz je wil "Zuid-Nederlands"
Vlaams

avatar van LucM
Zeer sterk album van Vlaamse zangeres die op eigenzinnige wijze chanson met rock en blues vermengt, voorzien van persoonlijke teksten. Mooie zang en enkel sterke songs die veelvuldig gedraaid werden op de Vlaamse radio waaronder "De Jager", "Fantastig Toch" en "Laat Me Je Lied Zijn".

Father McKenzie
Zeer sterk debuut van Vlaamse zangeres die op eigenwijze manier chanson met rock en blues vermengt, voorzien van persoonlijke teksten.
Mooie zang en enkel sterke songs, allez chansons, die veel gedraaid worden op de Vlaamse zender radio 2.

(LucM, sorry dat ik je tekst zowat letterlijk copiëer, maar je hebt dus groot gelijk, ik wou dat nog eens onderstrepen door je tekstje in te pikken!)

Fantastig Toch vind ik qua vondst, taalvondst ongelooflijk goed. Dat woord bestaat dus niet en da's er net het leuke van!
Prachtdebuut, al had Eva haar sporen al verdiend, bij Kadrill onder andere.
Aanrader van formaat voor wie van Nederlandstalig chanson houdt.

avatar van BeatHoven
Een knappe vrouw met een gitaar, een mooie stem en talent om liedjes te schrijven! Leve het Nederlandstalige lied! Leve Eva De Roovere!
Zeer aangenaam debuut, kun je de hele dag door opleggen.

avatar van Poeha
Net Laat Me Je Lied Zijn voor het eerst gehoord. Die staat nu op de repeat en repeat en repeat. Mooie ontdekking En dan staat hier Fantastig Toch ook nog eens op. Dit album moet ik maar eens snel gaan checken.

Franck Maudit
Toch wel aan album dat ik zeer goed kan pruimen. Haar opvolgers heb ik wel eens vluchtig beluisterd maar zullen binnenkort wat meer aandacht van me krijgen. Dit debuut doet immers naar meer smaken. Al was dit natuurlijk niet het eerste werk dat Eva de Roovere op de wereld losliet.

Ik kan niet goed zeggen waaraan het ligt maar hedendaagse Nederlandstalige muziek kan ik doorgaans minder goed pruimen dan werken uit de jaren '60 & '70. Misschien ligt het aan de nostalgische waarde van die muziek, altijd mogelijk. Maar er zijn uiteraard uitzonderingen, daar is dit album een mooi voorbeeld van.

Eva haar stem & uitspraak weet me te bekoren, toch geen onbelangrijke factoren. Wanneer mijn moerstaal op een onuitstaanbare manier gebracht wordt krijg ik immers rillingen over heel m'n lichaam.

De variëteit die hier tentoon wordt gespreid vind ik misschien wel het grootste pluspunt. Van monotoniteit is hier geen sprake. Ieder nummer heeft een eigen smoel en ook de thematiek verschuift steeds. Het valt me wel op dat ik de rustige nummers het liefst hoor, zoals daar zijn "Zonde van de Tijd", "Emma" en "Dat Mag Niet" (leuk hoor, dat carrouselgeluid). Maar ook wanneer er gerockt wordt (Anoniem) staat Eva haar mannetje. Ja, zelfs tekstueel valt hier heel wat te genieten.

Aanradertje voor wie niet vies is van de betere Nederlandstalige pop.

avatar van Mjuman
Franck Maudit schreef:
Aanradertje voor wie niet vies is van de betere Nederlandstalige pop.

Eva heeft een tijdje in mijn cd-collectie gelogeerd - naast Roots Manuva, maar dat heeft ook in meerdere opzichten geen vruchten afgeworpen.

Dit soort muziek - hoe bedoeld en gezongen ook - heeft op mij hetzelfde effect als Roosbeef, Spinvis en (meer recent) Aafke Romeijn. Wat anderen juist leuk vinden - het quasi-amateurisme - irriteert me; voeg daarbij de transparantie der symboliek (Nederlands, nietwaar - dus geen moeite om te decoderen), de taalknutselarij (fantastig) en ik moet afhaken - blijkbaar ben ik "vies van de betere Nederlandstalige pop"

Franck Maudit
Ik treed jou geheel bij Mjuman, de opsomming die je daar geeft stuit ook mij tegen de borst bij gelijkaardige acts. Maar Eva de Roovere kan ik bij uitzondering wél goed verdragen.

avatar van Mjuman
Franck Maudit schreef:

Voila: één aflaat, bij dezen - te bewaren bij onderhavige cd

avatar van goldendream
Eva vind ik het best in haar beginjaren: als zangeres van Kadril en Oblomow. Ook het project met Gerry De Mol is genietbaar. Solo is ze ook sterk, maar toch iets minder.

avatar van goldendream
Kijk eens aan, in een vorig bericht schreef ik nog Eva's solocarrière iets minder te vinden dan haar voorgaande talrijke samenwerkingen, maar nu ik dit album nog eens laat voorbijkomen, stel ik vast wat voor een lieflijk pareltje het is.

avatar van Ssst
Mooi geproduceerd en verzorgd album, maar het klinkt mij misschien wel tè gemaakt: ik mis spontaniteit, lekker los muziek maken. Ook de teksten zijn me net iets te geforceerd, soms wat te veel rijmelarij. Meer doen alsof dan echt gemeend. Jammer!

avatar van Zwaagje
Kos schreef:

Na zoveel jaren herkenbaar. Het liedje is nog steeds veel op de radio en daarom eindelijk maar eens de lyrics er bij gezocht. Vraag me al jaren af wat ze precies zingt.

avatar van Kramer
Zwaagje schreef:

avatar van Zwaagje
Kramer schreef:

Tja....

avatar van GrafGantz
Kramer schreef:

En?

Als je wat omhoog scrolt heeft iemand de tekst volledig gepost (mei 2007)

avatar van Slowgaze
Duidelijk geen voorstanders alhier van de Vlaams-Nederlandse eenwording.

avatar van Kramer
GrafGantz schreef:

Als je wat omhoog scrolt heeft iemand de tekst volledig gepost (mei 2007)

Ik heb het gezien, maar dat verklaarde niet veel.

avatar van Poeha
Mjuman schreef:
...de taalknutselarij (fantastig) en ik moet afhaken...
Het leek me dat zoiets jou juist zou moeten aanspreken. Als er één iemand hier op de site bekend staat om z'n taalknutselarijen (of is het taalkunstenarijen), ben jij dat wel