Derdian - Revolution Era (2016)

Italiƫ
Uitgebracht in eigen beheer

1. Overture (1:45)

met Apollo Papathanasio

2. Burn (4:52)

met Henning Basse

3. Beyond the Gate (5:34)

met GL Perotti

4. Battleplan (5:01)

met Davide Damna Moras

5. I Don't Wanna Die (5:26)

met D.C. Cooper

6. Screams of Agony (5:09)

met Mark Basile

met Elisa C. Martin

14. Cage of Light (6:46)

met Apollo Papathanasio

avatar van The_CrY
In eerste instantie werd ik naar dit album getrokken vanwege de hoes, welke ik toch wel erg mooi vind. Het album zelf bevat zeer aanstekelijke Italiaanse power metal en een vergelijking met Rhapsody of Fire is op zijn plaats. Elk nummer wordt door een ander gezongen, waarschijnlijk door het ontbreken van een vaste zanger, en grote namen als Fabio Lione, DC Cooper, Elisa C Martin, en Ralf Scheepers komen voorbij. Het is een lange zit met zijn 75 minuten en bij dit soort power metal betekent dat vaak overkill. Ook begint en eindigt het album heel aardig, maar willen ze in het midden nog wel eens op de automatische piloot gaan. Verder aan te raden voor fans van Italiaanse power metal.

Schijnbaar is het merendeel van de nummers op dit album een heropgenomen versie van een oud nummer, maar dat zou ik dan weer niet weten.