David Blue - Nice Baby and the Angel (1973)

Label: Asylum

1. Outlaw Man (2:49)
  2. Lady O'Lady (3:19)
  3. True to You (3:40)
  4. On Sunday, Any Sunday (3:44)
  5. Darlin' Jenny (3:53)
  6. Dancing Girl (2:48)
  7. Yesterday's Lady (4:35)
  8. Nice Baby and the Angel (3:06)
  9. Troubadour Song (3:46)
  10. Train to Anaheim (3:29)
avatar van indana
Voor mij het beste album dat David Blue ooit gemaakt heeft. Zeer sterke teksten en soms fabelachtige melancholieke muziek. Echt een vergeten parel.

avatar van Poles Apart
Eens met indana. "Dancing Girl", "True to You", "Lady O' Lady".... schitterende nummers van een onderschatte songwriter.

avatar van Poles Apart
Nu ook op vinyl binnen - blijft geweldig en nog steeds groeien ook.

Geproduceerd door Graham Nash (die ook meespeelt en zingt) en met medewerking van Dave Mason, Glenn Frey, David Lindley, Chris Etheridge e.a.

D'Ouwe Nelis
Er staan weliswaar mooie, melodieuze en gevoelige country en folk liedjes op de plaat, maar ze worden afgewisseld met minder sterke nummers. De openingstrack, een cover van Outlaw Man van de Eagles vind ik het minst mooie nummer van dit album.

Deze plaat staat op 44 van de OOR jaarlijst 1973.

avatar van AbleMable
D'Ouwe Nelis schreef:

Overigens heeft David Blue, Outlaw Man, geschreven.

D'Ouwe Nelis
Dat wist ik niet. Dank je voor deze informatie.

avatar van potjandosie
eens met de berichten hierboven. dit album waarvan hij alle nummers zelf schreef, kun je gerust een vergeten parel noemen. David Blue (echte naam David Cohen) was eind jaren 60 onderdeel van de Greenwich Village folkmusic scene, waar ook mensen als o.a. Bob Dylan, Phil Ochs, Tom Paxton en Eric Andersen onderdeel van waren. hij was de zoon van een Joodse vader en een Iers/Frans Canadese moeder. ook al zo'n talent die al jong (41 jaar) ging hemelen. hij schreef het nummer "Outlaw Man" voor de Eagles, bekend van hun Desperado album uit 1973. hij was in 1975 ook onderdeel van de Rolling Thunder Revue van Bob Dylan. hij was een "musician's musician" had dus een grote status bij collega muzikanten, maar was niet of nauwelijks bekend bij het grote publiek. dit album werd destijds (1973) ook in NL een beetje ondergesneeuwd door de vele releases in die tijd. sterke teksten en soms fabelachtige, melancholieke muziek (Lady O' Lady, Yesterday's Lady, het titelnr.) zoals user Indana hier omschrijft, afgewisseld met iets steviger werk (Outlaw Man, Train to Anaheim). de meespelende muzikanten zijn niet de minsten, naast David Blue: acoustic guitar, piano, vocals zijn dit Graham Nash: acoustic guitar, electric piano, Dave Mason: acoustic & electric guitar, David Lindley: acoustic & slide guitar, violin, viola, madolin, zither, Chris Ethridge: bass, Bob Rafkin: acoustic guitar, John Barbata: drums, Terry Adams: cello. de background vocals: Glenn Frey, Dave Mason, Graham Nash, Jennifer Warren. geweldig geproduceerd door Graham Nash, die later ook het prachtige "Seed Of Memory" van Terry Reid produceerde. "Nice Baby and the Angel" is een tijdloos album dat 50 jaar later nog steeds "staat". betere albums zou hij niet meer maken. had het geluk dat ik deze ooit ergens in de UK op cd tegen kwam (uitgegeven in 2006 op Wounded Bird Records). overigens is dit m.i. geen folk album, maar eerder country rock.