Jeff Beck - Loud Hailer (2016)

Label: Rhino

1. The Revolution Will Be Televised (3:52)
  2. Live in the Dark (3:47)
  3. Pull It (2:09)
  4. Thugs Club (5:14)
  5. Scared for the Children (6:06)
  6. Right Now (3:56)
  7. Shame (4:40)
  8. Edna (1:03)
  9. The Ballad of the Jersey Wives (3:49)
  10. O.I.L. (Can't Get Enough of That Sticky) (4:40)
  11. Shrine (5:46)
Op Spotify staat het nummer; Live in the dark........prachtig introductie-kaartje.

avatar van heartofsoul
Eens horen waarmee Jeff Beck nu weer voor de dag komt.
Tot verschijningsdatum te beluisteren via deze link:

First Listen: Jeff Beck, 'Loud Hailer' : NPR

Thanks! De eerste 2 nummers op Spotify bevallen mij zeer.... ga dit album absoluut in zijn geheel een aantal malen beluisteren.......draai afgelopen weken veel Truth van Jeff Beck...een plaat die velen ogen heeft geopend en prachtige songs herbergt.

avatar van Broem
Jeff is lekker op dreef en laat zich bijstaan door enkele zangeressen zonder dat zijn fantastische gitaarspel daaronder te lijden heeft. Lekker album van de man die het nog steeds in zijn vingers heeft.

Eerste luisterbeurt via Spotify. Tot nu toe wel erg lekker! Pas bij nummer 4, maar als dit zo doorzet wordt dit een dikke 4 sterren. Flink blues geïnspireerd, swingend, stoer, fantastisch gitaarspel en lekkere nummers.

Ja hoor, ik word hier heel blij van. Vier sterren voor Jeff!

avatar van uppie
Jeff beck op zijn best...en geweldige zangeres!!!!

Deze man heeft zoveel mensen mede op de kaart gezet en/of inspiratie bezorgd. Als je naar dit album luistert begrijp je misschien beter waarom, zijn gitaarspel is weinige gegeven en hier slaagt Jeff er uitstekend in om de nummers levendig, lekker rauw en catchy voor het voetlicht te brengen.

avatar van Jelle78
Prima plaat!

Ik ken Jeff Beck vooral van zijn twee eerste platen (Truth en Beck-o-La) en dat vind ik op zich prima platen, maar hebben mij nooit aangespoord om zijn verdere oeuvre te ontdekken. Op de één of andere manier is Jeff Beck voor mij altijd een soort van "net niet" gitarist geweest. Technisch uiteraard zeer vaardig en invloedrijk, maar het heeft mij nooit zo geraakt als bijvoorbeeld Clapton mij wel raakt. Hetzelfde heb ik overigens met die andere gitaar grootheid die uit The Yardbirds is voortgekomen, Jimmy Page.

Maar om op deze plaat terug te komen, dit verrast mij wel. Mede door de erg goede zangeres, maar ook de nummers zijn meer dan prima, met op dit moment als uitschieter het prachtige Scared for the Children. Jeff Beck zal nooit een favoriet van mij worden om het simpele feit dat te weinig echt memorabele muziek op zijn conto heeft staat, maar deze plaat bewijst zeker dat hij het nodige in zijn mars heeft.