Ben Webster - See You at the Fair (1964)

Jazz
Label: Impulse!

1. Soneone to Watch over Me (4:32)
  2. In a Mellow Tone (4:28)
  3. Over the Rainbow (4:44)
  4. Our Love Is Here to Stay (2:50)
  5. The Single Petal of a Rose (3:22)
  6. See You at the Fair (6:16)
  7. Stardust (2:28)
  8. Fall of Love (2:48)
  9. While We're Dancing (2:51)
  10. Lullaby of Jazzland (3:06)
  11. Midnight Blue * (4:07)
  12. Blues for Mr. Broadway * (8:09)
Mssr Renard
Ik kan niet zeggen dat ik heel veel ken van Ben Webster, maar deze plaat is wel erg gaaf. Het samenspel is subliem, dit is laidback-jazz zonder dat het direct saai wordt, en als dan op de laatste twee songs een clavecimbel meespeelt, dan ben ik helemaal om. Geweldige plaat en wat heeft Webster een fijne, warme en volle sound, heerlijk.

avatar van Lura
Wellicht is dit album ook wel iets voor je : Ben Webster - Ben Webster in Copenhagen (1999) - MusicMeter.nl ?
Als ik goed herinner dateren deze liveopnames uit 1965 en verschenen ze eerder op twee aparte albums. Volgens mij waren de oorspronkelijk titels Saturday night at The Montmartre en Sunday morning at The Montmartre.

Vind Webster ook een leuke ontdekking. Verrassend goede relaxte, prettige jazz .

Mssr Renard
Lura, ik zal het onthouden, maar ik ben eigenlijk bezig de Impulse!-platen af te gaan (soort ontdekkingsreis). Als ik deze Webster op Soundcloud kan vinden, zal ik het eens gaan luisteren.

Ik zie dat het een serie van drie platen is:

1. Saturday Night At The Montmartre
2. Midnight At The Montmartre
3. Sunday Morning At The Montmartre

Alledrie met het Kenny Drew Trio (met NHØP en Alex Riel).

Op die verzamelaar die jij aanhaalt staan ook opnamen met het Arnvid's Meyer's Combo, maar daar zie ik geen liveplaat zo snel van terug.

avatar van Lura
Lp's twee en drie had mijn vader vroeger,Mssr Renard, beiden heel vaak gehoord!

Mssr Renard
Nou, dan houd ik mijn ogen open in de platenzaken. Ik zie dat ze op Black Lion zijn verschenen. Ik meen dat die oude Black Lions op nieuw uitgegeven zijn, maar weet even niet door wie.

Ik zie nu wel dat Storyville ook wat van die MontMartre-serie heeft gevat in een dubbelcd: At Montmartre 1965/66 | Ben Webster | Storyville Records - storyvillerecords.bandcamp.com

Voor 50 deense kronen (minder dan 7 euro) heb ik ze ook. Misschien eerst eens luisteren naar de kwaliteit voor ik impulsief ga kopen.