Breaking Benjamin - Phobia (2006)

Label: Hollywood

1. Intro (1:13)
  2. The Diary of Jane (3:20)
  3. Breath (3:38)
  4. You (3:22)
  5. Evil Angel (3:41)
  6. Until the End (4:12)
  7. Dance with the Devil (3:47)
  8. Topless (3:03)
  9. Here We Are (4:18)
  10. Unknown Soldier (3:46)
  11. Had Enough (3:50)
  12. You Fight Me (3:12)
  13. Outro (2:09)
  14. The Diary of Jane [Acoustic] (3:06)
  15. So Cold [Acoustic] * (3:53)
  16. Rain [2005[ * (3:25)
avatar van Haveaniceday
Dit is duidelijk een groeiertje. De eerste luisterbeurt leverde niet veel positiefs op, maar na een keer of 5 wordt hij toch wel goed. Goeie songs, vooral The Diary of Jane en de akoestische versie ervan.

avatar van chansadres
Diary of jane is de dragende kracht van Phobia. Erg goed nummer waardoor de mindere nummers tegen de achtergrond blijven. Leuke cd maar niet geniaal.

avatar van Metalhead88
Heerlijke plaat, ik luister hem steeds weer opnieuw en opnieuw en ik vind het een stuk beter om naar te luisteren dan Saturate of We're not alone. Ik weet niet zo goed waarom, maar deze teksten blijven bij mij veel beter hangen en ik vind alles instrumentaal en technisch gezien een stuk strakker in elkaar zitten dan de 2 voorgaande albums. Ook de thematiek is hier duidelijk te ontdekken. Breaking Benjamin heeft zichzelf naar mijn mening weer overtroffen. Het is alleen wel jammer dat de nummers over de hele linie iets minder heftig zijn geworden dan bij de vorige 2 albums, maar dat vind ik niet zo erg.

Mijn favoriete platen zijn Diary Of Jane,(de clip is ook wel vet), Dance with the devil, en Breath.

avatar van candlebox
Ik heb alleen een andere hoes en die is lelijk! Ze lijken wel een boyband. Maar ik heb er wel twee akoestische nummers, waaronder "so cold" bij op staan.

avatar van Haveaniceday
.. en ik blijf me verwonderen over de stem van de zanger. Lekker apart

ElsenaarMetal
Eindelijk begint Breaking benjamin een eigen stijl te ontwikkelen, een zeer goed album met sterke nummers als: Diary of jane, Breath, Dance with the devil, Until The End en Unknown Soldier. Het is een verandering naast de andere twee albums: Saturate en We're not Alone die overigens ook erg goed waren! Breaking mag van mij op deze manier zeker door gaan!

ElsenaarMetal
Trouwens, de stem bljift gewoon mooi, maar dan echt mooI!

avatar van Norbert
Goede stem inderdaad. In het begin grijpt het je echt aan, maar het gaat naar mijn idee toch ook wel weer redelijk snel vervelen. Erg veel verschil met voorgaande album is er niet naar mijn idee. Ook ben ik het eens met het feit dat Diary of Jane de dragende kracht van dit album is. Behalve dat is alleen Dance With the Devil echt een positieve uitschieter.

ElsenaarMetal
Je vergeet dat Breath echt eeen wereld nummer is, en ik zie toch wel degelijk een verschil met de vorige plaat. de stem is met sprongen vooruit gegaan!

avatar van sergifornia
Diary of Jane, Breath en Until The End zijn echt geweldig, ga even het geheel album beluisteren, voordat ik het koop

ElsenaarMetal
Zal ik zeker doen is een zeer goede plaat.
Ook de nummers : Evil Angel, Dance With the Devil en Had Enough zijn zeer de moeite waard

ElsenaarMetal
Haa heerlijk vandaag de DVD van Breaking Benjamin Besteld, ik ben benieuwd of ze er live ook nog iets van bakken of dat ik het voortaan beter bij de CD's kan laten, ik ben zwaar benieuwd!

Dwangbuis
Diary of Jane is inderdaad een echte aanrader, zelfs akoestisch en enkel gedragen door piano blijft het nummer overeind.

Fantastische plaat, helemaal geweldig.
Het doet iets met me, die stem zo goed, zo sterk zo mooi.
Van The Diary of Jane tot You Fight Me, het bleef me maar boeien, het is geen moeilijke rock maar wel ontzettend goed!

*****

helemaal mee eens Rock, helemaal mee eens =D

gelukkig maar!

ElsenaarMetal
Op Wikipedia gelezen dat 3 maart waarschijnlijk de release datum word van de nieuwe CD !!

Ik kan niet wachten mensen!!!

ElsenaarMetal
nieuw bericht vandaar zijn ze de studio ingegaan.

joeri592
me stem was 3 sterren, nu 3,5 sterren bij het begin kon ik er weinig mee, maar hoe vaker ik het luister hoe beter het word, mischien dat ie nog hoger word

ElsenaarMetal
ik vondt hem van het begin al brilijant en nu favoriet al 3 jaar lang!

Breaking Benjamin is echt een super groep! jammer dat ik deze cd nog niet heb (geld op )
ik kan wel al zeggen dat The diary of jane en so cold geweldige nummers zijn. ik kan niet wachten om deze cd in mijn cd-speler te gooien

avatar van Demon.
Haveaniceday schreef:
.. en ik blijf me verwonderen over de stem van de zanger. Lekker apart

Meen je dat nou? Ontzettende standaard stem juist.

Holwerda
Ik vind dat Breaking Benjamin hiermee de weg die ze met We're Not Here inslagen hebben voortgezet en een volwassener geluid gekregen hebben. Aanstekelijke melodielijnen en een erg toffe zang! Wat mij betreft hun beste album.

ik ben van plan binnenkort ook een beetje breaking benjamin te luisteren, het is me meerdere keren aangeraden, is dit het beste album?

ElsenaarMetal
Breaking benjamin is een zeer goede band
Als je van ruig houdt is Phobia idd een aanrader. op die cd is zijn stem het best. maar Saturate en We're not alone zijn ook zeer sterk.
De nieuwe Dear Agony is mijn persoonlijke favoriet, maar die plaat heeft meer rustige nummers.

Benjamindaxx
Heerlijk album en mijn favoriete van Breaking Benjamin. Sterke nummers als "Diary Of Jane" "Breath" "Dance With The Devil" "Had Enough" & "Evil Angel" stekken er hoog bovenuit, de overige nummers zijn van goede kwaliteit en doen haast niet onder voor bovengenoemde.

Toch is het geen subliem album. Erg goed, maar kan er net geen 4.5 voor geven.
Daarom net als "We Are Not Alone" & het vervolg "Dear Agony" een 4. Maar wel een stevigere 4 dan bovegenoemde.

avatar van Kondoro0614
Toen van de week het nieuws naar buiten kwam dat de heren van Breaking Benjamin samen met Bullit for my Valentine mogen touren met de toppers 'Avenged Sevenfold' heb ik toch besloten Phobia opnieuw te luisteren, een werkje waarvan ik kan blijven genieten maar dat zijn maar wel met een paar nummers: 'The Diary of Jane', 'Breath' en 'Until the End' is dit rock album van de Amerikaanse jongens tof om te luisteren. Prima voor tussen door!

avatar van Kondoro0614
Breaking Benjamin blijft een leuk rockbandje om naar te luisteren, alhoewel ze nergens ongelofelijk fantastisch zijn rocken ze je de deur uit, en dat heeft Phobia altijd al wel bij mij gedaan. Ook in dit album komen we weer heel wat variatie tegen omtrent rock en stukken metal, al is dit laatste te weinig om het een goed 'metalbandje' te noemen, dat zou Breaking Benjamin nooit zijn. Toch klinken sommige nummers erg stevig maar, zoals ik Breaking Benjamin ook ken zitten er ook zat rustiger nummers tussen, die helaas minder goed gecombineerd werden met de andere nummers. Was je weer net wat aan het harde gewend, dan was de omschakeling best moeilijk, daarvoor wist Breaking Benjamin je net niet goed te pakken te krijgen en was het soms best storend, achja dat is BB eenmaal.

'Phobia' is een album die ik al wel een langere tijd luister, en met nummers als 'The Diary of Jane' en 'Breath' snap ik ook wel waarom ik deze keuze gemaakt heb, en andere albums van deze heren soms links heb laten liggen. Toch zijn de nummers 'Until the End' en zeker 'Dance with the Devil' ook niet slecht, en vormen met de soms wat rustige nummers een leuke set die Phobia redelijk doen laten klinken, maar de boven genoemde ergernis zit me toch in de weg, en dan zijn de rustige nummers niet saai of slecht, de omschakeling is te lastig.

Voorlopige tussenstand:
01. Phobia
02. We Are Not Alone
03. Saturate

avatar van Mr. Rock
Opvallend hoge score wel voor dit album. Breaking Benjamin is een van die vele bandjes die tussen pak 'm beet 2000 en 2008 hun hoogtijdagen beleefden met moderne, toegankelijke en lichtelijk 'heavy' rock. Vaak komen die albums toch nauwelijks aan de 3,5 gemiddeld. Hoor zelf niet direct wat hier nou veel beter of anders aan zou zijn dan de Hoobastanks, Linkin Parks en Papa Roach van deze wereld.

Dat gezegd hebbende is het geen verkeerd album om af en toe eens op te zetten. Makkelijk verteerbaar en aangenaam melodieus, een aaneenschakeling van catchy songs. Dance with the Devil en Diary of Jane zijn de beste nummers, andere nummers glijden - ook door het gebrek aan variatie - soms wat anoniem voorbij.