Ty Segall - Gemini (2013)

Label: Sea Note

1. Thank God for Sinners (3:19)
  2. You're the Doctor (2:24)
  3. Inside Your Heart (3:14)
  4. The Hill (2:56)
  5. Would You Be My Love (2:32)
  6. Ghost (3:28)
  7. They Told Me Too (2:35)
  8. Handglams (2:56)
  9. Who Are You (1:36)
  10. Gold on the Shore (3:28)
  11. There Is No Tomorrow (0:45)
Voor mij is 'Gemini' de beste Ty Segall plaat geworden, na slechts een paar luisterbeurten deze week. De muziek is ongepolijst, veelal akoestisch en over het algemeen hoor je duidelijk dat de songs in een demo stadium verkeren. Toch blijkt het in dit geval voor mij in die hoedanigheid helemaal goed te zijn. De Twins versies zijn dus 'af', maar dit is mijn kopje thee. 'Manipulator', een andere mooi hoofdstuk in het Segall oeuvre, laat ook zien dat hij in staat is om zeer goede en tijdloze muziek te maken. Is het raar als ik zeg dat ik John Lennon in de liedjes terug hoor? Voor mij zijn deze twee platen in ieder geval nu al klassiekers, alhoewel 'Sentimental Goblin' er als recente EP ook mag zijn.

Uit dezelfde periode van Twins/Gemini is overigens 'Mother Lemonade' afkomstig (b-kantje) en zeer aan te raden.