Gaaf dat Datach'i na zoveel jaren weer eens iets uitbrengt. Ook gaaf dat hij een album uitbrengt wat hij volledig op analoge apparatuur maakt. Net als wat Venetian Snares onlangs deed en waar Aphex Twin veel van z'n muziek op maakt. Ook gaaf dat System, net als Snares met 'Traditional Synthesizer Music' een extra CDR meelevert met alternatieve tracks, tracks die het album niet haalde enz. (volgens mij alleen bij de pre-orders). Wellicht geen toeval dat het ook op Snares' Timesig label uitkomt in plaats van Planet Mu zelf.
Na een paar luisterbeurten vind ik helaas de nummers een beetje op elkaar lijken. Het lijkt of ik overal een laag van Monarchs tegenkom (toch een beetje het hoogtepunt qua 'wat blijft in je hoofd hangen'). Zeker niet slecht, maar ik had wat meer diversiteit wel gewaardeerd. Een album als 'Traditional Synthesizer Music' is veel frisser en afwisselender (wel natuurlijk een andere stijl, want Snares blijft een geval apart)
Het is wel verreweg het meest toegankelijke album wat Datach'i ooit gemaakt heeft!
Het wordt voor mij 3,5* om te beginnen. We zullen zien later