The Daydream Fit - The Daydream Fit (2016)

1 stem

Uitgebracht in eigen beheer

1. Trapped Inside (3:38)
  2. Stick to Yr Lies (3:42)
  3. Lisa Rowe (3:35)
  4. Camera Awereness (5:10)
  5. Wait Here (4:00)
  6. New York City Tonight (7:08)

met Lee Ranaldo

Ikhouvandansen
The Scene That Celebrates Itself schreef Steve Sutherland ooit over de scene rond bands als Lush en Stereolab. In het nederlandse indie wereldje kan het ook van toepassing zijn, veel matige indie bands worden omhoog geprezen en alles wat buiten de marge gaat vergeten of het buitenland moet het leuk gaan vinden. Terwijl we bekend staan als Sonic Youth lievend land heeft de debuut plaat van The Daydream Fit met Lee Ranaldo op gastrol nog geen deuk in een pakje boter kunnen slaan.

Het blijft jammer want het debuut is een van de betere indie platen die de laatste jaren uit ons kikkerland kwamen. Een prachtige mix tussen mid 90's screamo(de zachtere variant), slimme noiserock van bands als Chavez(waar ik alleen hoge cijfers van itchy hier zie) en triljoen andere coole 90's bandjes. De meest vernieuwende prijs gaan ze niet winnen maar in een krap half uurtje knalt de Utrecht/Enschede gebaseerde band een van de fijnste puntige indierock plaatjes van dit jaar eruit. Luisteren die hap want omschrijven is moeilijk. Heel de plaat staat op hun bandcamp.

Niets aan toe te voegen eigenlijk. saai hè!

Een een bump, want na jaren later heeft Johan van het Utrechtse metal/hardcore gezelschap Terzij de Horde besloten al het materiaal van deze band opnieuw uit te brengen op cassette. Wie draait dat nog? Nou ja, ik eigenlijk!

Nogmaals, dit is een geweldige mix tussen 90's emo (Mineral, Sunny Day Real Estate) en Noiserock (Sonic Youth, Yo La Tango, maar ook onze eigen Rogue Minor en Space Siren).

Discography 2013-2016 | The Daydream Fit | S/D Records - sdrecords.bandcamp.com