Electric Orange - Misophonia (2016)

Duitsland
Label: Studio Fleisch

1. Organized Suffering (18:09)
  2. Bottledrone (11:48)
  3. Demented (7:51)
  4. Misophonia I (8:58)
  5. Shattered (4:40)
  6. Misophonia II (1:19)
  7. Opsis (5:25)
  8. Misophonia III (17:36)
avatar van cdscore
Electric Orange - Misophonia:

Deze band uit Aken maakt me blij. Gelukkig zijn er nog muzikanten die zich durven wagen aan experimentele psychedelische muziek. In dit genre kan je niet snel opzien baren als je een voorganger als Pink Floyd hebt met b.v. "A Saucerful of Secrets".

Het feit dat er op dit album psychedelische muziek gemaakt wordt heeft al m'n waardering, maar de muziek zelf zeer zeker ook. Dit is beleef-muziek, muziek om in mee te gaan op de onbekende wegen in de spanning om misschien verdwaald te raken. Deze muziek klinkt zo anders dat je er voortdurend met je gedachten bij gesleurd wordt. Als ik de afgelopen weken naar het scherm gekeken heb om bevestiging te krijgen over wat er op dat moment speelde was het 30% kans dat het weer een nummer van dit album was. En dat is echt opvallend.

En wie weet zet ik dit over een paar jaar op om eens niet naar Pink Floyds "Set The Controls For The Heart of the Sun" of "Careful With That Axe, Eugene" te luisteren. Dit is muziek die moet groeien, een kans moet krijgen.

www.cd-score.nl