Edwin Rutten & The Gold Coast Combo - Introduction to Edwin (1962)

geen stemmen

Jazz
Label: Delta

1. Takin' a Change (2:04)
  2. Blues on Thoughts (3:17)
  3. What Is This Thing Called Love (2:10)
  4. How High the Moon / Moon River / Fly Me to the Moon (3:04)
  5. Violets for Your Furs (2:49)
  6. It's Allright with Me (3:20)
  7. Broadway (3:13)
  8. Sophisticated Lady (4:18)
  9. Take the a Train (2:50)
  10. You Go to My Head (2:18)
  11. Softly as in a Morning Sunrise (3:58)
avatar van HiLL
Volgens mij kan Ome Willem aardig drummen, is het niet?

hoop Ome Willem-onzin en een scheldbericht verwijderd.

avatar van Lonesome Crow
De muzikale wetenswaardigheden over Edwin Rutten.

Hoewel Rutten een liefhebber van jazzmuziek is, debuteerde hij eind 1964 met een popsong: Ik moet altijd weer opnieuw aan je denken, een vertaling van There's always something there to remind me van Burt Bacharach en Hal David, dat in die tijd een hit was in de Engelstalige versie van Sandie Shaw. In april 1965 trad Rutten op tijdens het Blokker Festival, dat -gepresenteerd door Jos Brink- rechtstreeks door de AVRO op de televisie werd uitgezonden. Hij zong bij deze gelegenheid een vertaling van Magic Potion, eveneens een compositie van Bacharach/David. Er volgden nog enkele singles voor MMP (het label van Max Woiski) en CNR, maar Rutten slaagde er niet in een popster te worden en na verloop van tijd ging hij zingen bij het dixielandorkest de New Orleans Syncopators, bij wie hij ook basgitaar speelde.

In de jaren negentig presenteerde hij bij de NCRV het middagprogramma Goeiemiddag Nederland, een soortgelijke middagshow als AVRO's Service Salon. Edwin Rutten introduceerde hier het jazz-zingend aankondigen van het programma, dit vanwege zijn achtergrond als jazz-zanger.
Ook zong hij met het Metropole Orkest en had hij een jazzcombo met Rogier van Otterloo die hij had leren kennen op het Vossius Gymnasium te Amsterdam, waar ze klasgenoten waren. Hier speelde hij ook slagwerk, net als in de Film van Ome Willem.