No Exqze - Too Hard to Handle (1988)

Label: Mercury

1. No More Lies (4:16)
  2. I Can't Make You Mine (3:59)
  3. Say It Isn't So (4:09)
  4. Home Again (Lovers on the Telephone Line) (3:52)
  5. Lost on the Road (3:52)
  6. Don't Give Up (4:04)
  7. We Won't Wait 'Til Saturday (3:16)
  8. It's Love (4:17)
  9. That's Gonna Change (3:39)
  10. Too Hard to Get (2:54)
Nederlandse groep met ex- Vandenberg bassist Dick Kemper. Als Vandenberg liefhebber zijnde was ik wel geïnterresseerd in dit bandje, dus kocht ik deze elpee op de platenbeurs.
Ik vind het niet zo goed als Vandenberg. De muzikanten zijn minder goed en ik moet erg wennen aan de stem van zanger Lain Barbeer. Maar bijzonder is het wel, en ik vraag me af of dit wel op internet te vinden is, dus hou ik de LP.

avatar van gigage
Ik heb m nog ergens op tape. Vond het toen ook al geen hoogvlieger en nu erg gedateerd.

Guitars & Wings
Beslist een goede plaat met een internationale sound en geproduceerd door Tony Platt. Band is voortgekomen uit het Arnhemse Turbo (turbo/you girl) en Vandenberg.
Plaat doet dan ook zeker niet onder voor Vandenberg of Zinatra etc. Leen Barbier heeft een sterke stem vergelijkbaar met Graham Bonnet. Drum geluid maakt het geheel wat gedateerder: de bekende jaren 80 drumklap.
No More Lies en Can't Make You Mine zijn sterke nummers.
Gewoon een onderschatte plaat

Op cd, want hij is gewoon op cd uitgebracht

avatar van Arjan Hut
It's love van deze band staat op de verzamelaar Romantic Rock Ballads. Andere nrs ken ik niet van deze lp, maar ben wel benieuwd. Barbier klinkt als een prima zanger. Hoor er geen Graham Bonnet in, wel een beetje Las Vegas-Elvis of een vleugje René Froger.

avatar van vielip
Ik heb deze nu op lp in huis. De namen Kemper en Groen ken ik al heel lang. De eerste vanwege zijn Vandenberg verleden en drummer Nico Groen uit de tijd dat hij Jan Manschot bij Normaal verving halverwege jaren 80. Album klinkt erg volwassen voor een eersteling van een Nederlandse band. In vergelijking met het debuut van Vandenberg bijvoorbeeld doet deze er niet voor onder. Qua productie sowieso niet en qua nummers ook niet echt vind ik. Maar ja, Tony Platt achter de knoppen was ook geen prutser natuurlijk. Ik lees hierboven wat over de zanger en zijn stemgeluid. Ik heb er eigenlijk geen problemen mee. En ik hoor er ook zeker Bonnet wel in. Qua uitspraak in combinatie met z'n klankkleur zitten ze meer dan eens in dezelfde hoek. Ik snap de vergelijking met Froger ook wel enigszins maar dan hou ik het toch liever bij Bonnett Ben nu bij Say it isn't so en heb nog geen slecht nummer gehoord. Typisch een product uit de tweede helft van de jaren 80 en daar weet ik wel raad mee.