Ian William Craig - Centres (2016)

Canada
Avant-Garde / Electronic
Label: 130701

1. Contain (Astoria Version) (10:04)
  2. A Single Hope (6:26)
  3. Drifting to Void on All Sides (4:14)
  4. The Nearness (7:45)
  5. Set to Lapse (2:47)
  6. Power Colour Spirit Animal (6:28)
  7. Arrive, Arrive (2:39)
  8. A Circle Without Having to Curve (9:52)
  9. An Ocean Only You Could See (6:02)
  10. Purpose (Is No Country) (3:18)
  11. It Need Not Be Hopeless (4:21)
  12. Innermost (3:28)
  13. Contain (Cedar Version) (4:21)
khonnor
Drie maal is blijkbaar scheepsrecht voor deze klassiek getrainde operazanger.

Laat je hierdoor niet afschrikken! Hij verweeft zijn stem rond prachtig gelardeerde klanktapijten, die nu eens aan de "slowly decaying tape loops" van william basinski doen denken, dan weer aan eerder klassieke ambient of zelfs wat ik niet anders dan kapotte folkmuziek zou kunnen noemen.

dit is maw een waanzinnig getalenteerde artiest

avatar van brt
brt
Zeker tof dit, wel een lange zit die ik tot nu toe maar moeilijk tot het einde red. Maar het bevat veel ingrediënten van wat ik tof vind, dus ik blijf het proberen. Openingsnummer is sowieso al supervet. Beetje a la Bon Iver, met die vocoder over z'n zang.