McCoy Tyner - Today and Tomorrow (1964)

Jazz
Label: Impulse!

1. Contemporary Focus (8:27)
  2. Night in Tunisia (5:07)
  3. T'N a Blues (4:04)
  4. Autumn Leaves (6:02)
  5. Three Flowers (10:07)
  6. When Sunny Gets Blue (4:40)
  7. You'd Be So Nice to Come Home To * (4:50)
  8. Five Spot After Dark * (4:50)
  9. Flapstick Blues * (2:15)
Fokking goed.

avatar van T.O.
Via het Spotify algoritme: When Sunny Gets Blue. Wat een prachtige plaat!

Mssr Renard
Gek dat deze zo weinig stemmen en reacties heeft.

Een fijne modale plaat met een mooie versie van A Night in Tunisia van Gillespie. Het eerste nummer en Three Flowers zijn composities can McCoy zelf. Trompettist Thad Jones draagt de compositie T'N A Blues aan

Een lp die moeilijk verkrijgbaar is, maar wel recent is her-uitgegeven. Een plaat die naast het waanzinige pianospel van McCoy ook het talent van trompettist Thad Jones en saxofonisten Frank Strozier (alt) en John Gilmore (tenor) laat horen.

Er spelen twee ritmesecties om-en-om mee op de songs: Elvin Jones/Butch Warren en Jimmie Garrison/Albert Toothie Heath.

Het komt er op neer dat er 3 songs als trio (Tyner/Heath/Garrison) en drie songs als sextet worden gespeeld (Tyner/Jones/Warren/Strozier/Gilmore/Jones), waarbij het toch bijzonder is dat Night in Tunisia juist als trio word gespeeld.

Garrison en Jones spelen ook bij Coltrane, waar Tyner ron deze periode nog in het Quartet speelt. Vandaar dat deze plaat ook verschenen is op het Impulse!-label.

Dat deze plaat zo onbekend is verbaast mij erg, want de plaat klinkt als een klok en de twee bands klinken vurig en hongerig. Een mooie plaat dus.

Mssr Renard
Deze ook met een halve punt omhoog gegooid. Want dit is wel een erg gave plaat. Erg virtuoos en de oude progrocker in mij lust dit erg graag.