Magnolia Electric Co. - Fading Trails (2006)

Rock / Roots
Label: Secretly Canadian

1. Don't Fade on Me (4:18)
  2. Montgomery (1:49)
  3. Lonesome Valley (3:36)
  4. A Little at a Time (3:06)
  5. The Old Horizon (3:13)
  6. Memphis Moon (3:16)
  7. Talk to Me Devil, Again (3:28)
  8. Spanish Moon Fall and Rise (2:44)
  9. Steady Now (2:53)
avatar van sherpa
Tegelijkertijd relaxte, onopgesmukte, weemoedige en intense Americana. Met een flinke scheut Neil Young.

Wat is het verschil tussen dit, en zijn solowerk als Songs:Ohia?

avatar van timhardt
goeie plaat, maar de stem doet me soms zo erg aan Will Oldham denken dat ik dan toch liever een plaat van hem opleg 3,5*

avatar van Nakur
Echt gast, koop de Sojourner box als je die nog niet hebt. Dit is slechts een samenvatting met 2 á 3 nummers van elke cd die in de box zit. Daardoor is deze release overbodig geworden en ook nog eens behoorlijk heterogeen klinkend.

Een jaar of twee geleden stond Jason Molina ergens verstopt als voorprogramma in Vera. Vera is nou niet echt mijn favoriete tent omdat iedereen altijd door de muziek lult, maar deze keer was kletsen getuige enkele aanplakbiljetten ' verboten'. Jason speelde akoustisch en gedreven. Als toegift speelde hij Memphis Moon, mijn favoriete nummer ever since. I know we are fading out, but boy didn't we shine? Prachtig, het levert hem mijn eerste reactie op musicmeter op.

Social_Mask
Sterke plaat en met Memphis Moon en The Old Horizon heb je toch weer twee schitterende Molina-nummers te pakken.

Daarnaast ben ik van mening dat de hoes een staande ovatie verdient. Dus bij dezen.

Arbeidsdeskundige
Dit is een heerlijk album met songs die me volledig bij de strot grijpen. Zang is heel intens en de muzikale omlijsting staat als een huis.