Pet Shop Boys - Twenty-Something (2016)

Pop / Electronic
Label: x2

1. Twenty-Something [Radio Edit] (3:37)
  2. The White Dress (3:33)
  3. Wiedersehen (4:15)
  4. Twenty-Something [The los Evo Jedis Remix] (3:59)
  5. Twenty-Something [Kornél Kovács Remix] (5:30)
avatar van vigil
Tweede EP vanaf het Super album. Dit is de download versie met 5 tracks. De retailversie (volgens mij enkel in Engeland uitgebracht maar de import weet z'n weg wel) is met 4 tracks.

De Kornél Kovács Remix is enkel via de download te verkrijgen. De The los Evo Jedis Remix is wel een geinige, een hoog Ace of Base gehalte in de coupletten maar wel een leuke versie .

Ik heb de clipversie van die mix toegevoegd.

(Auf) Wiedersehen is een zwaar aangezette ballade over afscheid nemen. Mooi werkje met vertrekkende treingeluiden aan het eind om het geheel af te maken.
Pet Shop Boys - 'Wiedersehen' (Official Audio) - YouTube

The White Dress is een fijn vrijwel instrumentaal electronisch werkje. Niet uitbundig zoals we de laatste tijd kunnen horen vanaf Electric en Super maar een zeer fraai ingetogen werkje met mooie gedetailleerde electronische klanten/beats i.p.v. de uitbundige discoklanken. Dit zou tot de betere nummers van Super behoren als het er op zou staan. Als punt van kritiek kan ik nog melden dat het wat meer uitgewerkt zou kunnen worden. Het is nu wel heel plots afgelopen.
Pet Shop Boys - 'The White Dress' (Official Audio) - YouTube

avatar van E-Clect-Eddy
The White Dress is inderdaad een erg fijne instrumentaal die gerust op Super had mogen staan. Einde is inderdaad wat abrupt, ze hadden blijkbaar geen zin om er mee tijd in te steken.

Ook Wiedersehen iets wat aangezet a la Marc Almond maar wel prima verder, doen ze hun best om zoals Lou Reed's Berlin een moment uit een Duits verleden te vangen.

Ace of Base referencie dringt zich inderdaad op in de Twenty-Something [The los Evo Jedis Remix]

avatar van vigil
Dan heb ik het flauwe vermoeden dat we het helemaal eens zijn

avatar van vigil
overigens komt morgen ook nog eens een EP uit van Inner Sanctum (enkel op 12"), de mannen weten de fans wel vol te pompen met releases... eeehh ik bedoel op hun wenken te bedienen met nieuw materiaal

Pet Shop Boys / Inner Sanctum 12-inch | superdeluxeedition

avatar van E-Clect-Eddy
vigil schreef:

"op hun wenken.." Nou ja, dat huis op Ibiza komt er ook niet vanzelf
...Of zouden ze over 10 jaar hun eigen bnb hebben

2 demos en 1 remix is eigenlijk beetje mager voor een 12", naast de standaard versie van Inner Sanctum.

avatar van vigil
Nou daar hoeven ze zich met 50 miljoen+ verkopen niet echt zorgen om te maken vrees ik

Ja op zich wel al weet ik niet hoe lang die remix duurt want die staat op 1 kant en de andere 3 op de andere. Het zou zo maar kunnen dat die dik over de 10 minuten heen gaat. We gaan het binnenkort wel meemaken