Goat - Requiem (2016)

Zweden
Rock / Wereld
Label: Sub Pop

1. Djorolen / Union of Sun and Moon (4:18)
  2. I Sing in Silence (4:14)
  3. Temple Rhythms (4:18)
  4. Alarms (2:54)
  5. Trouble in the Streets (4:20)
  6. Psychedelic Lover (3:56)
  7. Goatband (7:50)
  8. Try My Robe (3:30)
  9. It's Not Me (3:20)
  10. All-Seeing Eye (2:42)
  11. Goatfuzz (6:56)
  12. Goodbye (7:54)
  13. Ubuntu (7:07)
De eerste track: Try my Robe

Erg veel zin in deze plaat. Hopelijk slaat ''Requiem'' niet op een zwanenzang...

avatar van Arrie
Nouja, niet de eerste, want I Sing in Silence is ook al bekend.

avatar van Don Cappuccino
O, die heb ik helemaal gemist. Dank je wel voor de correctie!

Hier kun je die track beluisteren: I Sit In Silence

avatar van Bardt1980
Oh deze was me even ontgaan
Try my Robe klinkt in ieder geval alweer erg leuk. Dus ben benieuwd naar deze plaat!

avatar van Snoeperd
Ik ben heel benieuwd! Heel veel zin in, ze speelden op Primavera ook al wat nummers die ik niet kon plaatsen, maar die klonken goed.

avatar van RuudC
Mooi! Hier kijk ik ook wel naar uit.

avatar van repelstefan
Nog steeds gaan de scheurende gitaren van Goathead door merg en been. En dat einde dat erachteraan komt is werkelijk briljant. Ik hoop op een iets vollere productie dit keer, al zou het kunnen dat het dan ook wat van zijn charme kwijtraakt. Ben in ieder geval erg benieuwd.

edit: aan Alarms te horen hoef ik in verandering van productie niet veel te verwachten

avatar van [WZ]
Album heet Requiem, and een van de laatste tracks heet Goodbye.. Hopelijk moeten we daar niet teveel achter zoeken..
Benieuwd!

Album stream: Requiem

de eerste nummers in ieder geval wat meer fluitjes en trommeltjes weer

Beetje tam, eigenlijk :-/
Mist wat van die schreeuwerigheid van de 1ste, dat überfuzzy geluid ligt er niet echt meer op, waardoor het allemaal wat kaler klinkt..

avatar van RuudC
Nogal tam. Ik ben nog aan het luisteren, maar dit wordt helaas de volgende teleurstelling van 2016...

avatar van Don Cappuccino
Op deze plaat is de rek er behoorlijk uit. ''Tam'' is inderdaad het juiste woord. Ik ben bij de laatste vier nummers volledig mijn aandacht kwijt. Sowieso een veel te lange plaat.

avatar van [WZ]
Goatband, en de 2 of 3 daarna zijn nog wel ok. Maar idd, kom niet verder dan een 3*
(en das nog aan de hoge kant, maar de nostalgie blijft er toch hé)

avatar van repelstefan
Het gaat voor mij al een beetje mis met Djorolen. Prima dat je dit als opener op je album wil (had van mij niet gehoeven) maar maak er een aparte track van want ik wil dat helemaal niet horen elke keer als ik Union of Sun and Moon wil luisteren, wat ik namelijk een fijne track vind. Er volgen best nog wat prima nummers zoals Temple Rhythms en Trouble in Streets, waarbij laatstgenoemde me een beetje doet denken aan het vrolijke en opzwepende van Fool's Gold - Surprise Hotel.

Maar eigenlijk houdt het dan wel een beetje op. Nummers duren te lang en lijken niet ergens naar toe te gaan, zoals Goatband en Goodbye. Het lijken oneindige nummers waarbij ik het gevoel krijg naar een loop te luisteren die al vanaf de eerste minuut wordt ingezet. Bijna knap hoe je ze deze eigen stijl soms zo saai hebben weten te maken.

avatar van RuudC
Die dubbele blokfluit aan het begin. Wat ongelooflijk vals!

avatar van crosskip
Ik zie hier al vaker het woord tam vallen en dat is precies ook wat ik in gedachte had bij het luisteren van deze plaat. Leuk dat ze wat nieuwe ideeën in hun muziek proberen te verwerken, maar het gaat allemaal nog nergens heen. Al is het allemaal ook weer niet zo slecht, Goatband is toch wel een toppertje hoor.

[WZ] schreef:
Benieuwd!

En dan is aan het einde van Ubuntu ook nog eens de openingstrack van World Music te horen, het lijkt me allemaal wel erg toevallig als dit alles niks te betekenen heeft.

avatar van SébastienY
De gemiddelde score is wel héél laag, al klopt het wel dat dit een Goat lijkt te zijn zonder bezieling, zonder enige richting indachten. Dit kabbelt maar voort. Vergeleken met de vorige twee albums is dit gewoonweg zwak. Ik mis die knotsgekke en psychedelische toetsen die Goat zo eigen maakten. Jammer.

avatar van Norrage
Bergafwaarts met deze band, holy shit zeg. Wat een matige plaat. Vorige plaat was nog wel redelijk maar ook al de verkeerde kant op. Maar zoiets als World Music krijgen we nooit meer dus

Ha, ik ben zeker één van de weinigen die deze plaat wel kunnen waarderen.
Het klinkt allemaal ontzettend relaxed en ja, soms vals en nét niet helemaal strak. Maar dat hoorde je ook op de vorige platen. Juist dat rammelende lo-fi karakter maakt deze band zo leuk.

De plaat had inderdaad wat korter gekund maar toch verveelt het niet. De repetitie in de nummers kan ik juist wel waarderen.
De dubbel LP moet nog op de mat ploffen dus tot die tijd maar streamen!

avatar van Leeds
Ik vind dit de beste plaat van Goat. Terwijl de meeste mensen teleurgesteld zijn in deze plaat, ben ik teleurgesteld in het gemiddelde hier. Ik vraag me af of deze mensen wel naar de correcte plaat hebben geluisterd. In ieder geval, het is wat het is! Knap gedaan Goat!!!

Leeds schreef:

Beetje late reactie

Maar ik heb hem nog eens geluisterd, na ik denk 4 jaar niet gehoord te hebben, en de 2,5 ster die ik het toen gaf verdient het niet. Ik denk dat ik zelfs toen nog hoopte op een Goathead achtig nummer. Vind het debuut nog altijd het beste, vanwege dat briljante nummer. Maar deze mag er zeker zijn dus een puntje erbij. Ik weet niet of ze nog bij elkaar zijn, maar ik een vervolg op deze verwelkom ik met open armen.