Sandra - 18 Greatest Hits (1992)

Duitsland
Label: Virgin

1. (I'll Never Be) Maria Magdalena (3:59)
  2. In the Heat of the Night (5:22)
  3. Little Girl (3:13)
  4. Innocent Love (5:24)
  5. Hi Hi Hi (4:11)
  6. Loreen (4:12)
  7. Midnight Man (3:04)
  8. Everlasting Love (3:47)
  9. Stop for a Minute (4:08)
  10. Heaven Can Wait (4:07)
  11. Secret Land (3:18)
  12. We'll Be Together (3:46)
  13. Around My Heart (3:45)
  14. Hiroshima (4:13)
  15. (Life May Be) a Big Insanity (4:27)
  16. One More Night (3:42)
  17. Don't Be Aggressive (4:45)
  18. Johnny Wanna Live (3:49)
JonnieBrasco
Volgens mij had dit door ieder ander meisje gezongen kunnen worden, Sandra was een beetje een Madonna-wannabetje denk ik. Nummers als Maria Magdalena, In the Heat of the Night en Everlasting Love hebben desondanks aardig gescoord, ook in Nederland. Komt denk ik door de muziek, het heeft best nog wel iets, die herkenbare melodietjes in een dromerige synthesizer-pop stijl. Deze c.d. vroeger best wel veel geluisterd als puberkind, terwijl je computerspelletjes aan het doen was; bij mij hangt er een beetje nostalgische waarde aan: 2,5*

[edit] En bij mn zusje blijkbaar ook, 5 sterren [/edit]

Ik dacht dat zij ook het zangeresje was bij Sadeness van Enigma, kennelijk vindt niet iedereen haar doorsnee.

avatar van T.O.
PartyMarty schreef:

Sandra is de vrouw van Michael Cretu, de man achter Enigma.

Heb zelf nog steeds wel een zwak voor 'Maria Magdalena'

18 Greatest Hits ???? had eigenlijk alleen van 'Maria Magdalena gehoord...

Is ook eigenlijk haar enige echte 'great hit', die andere (In the Heat of the Night en Everlasting Love) waren behoorlijk marginaal.

avatar van starbright boy
Beide top 10 in Nederland hoor. (Maria Magdalena zelfs nummer een)

Het klinkt allemaal zo...onschuldig. Helemaal niet slecht. Daarbij heeft Sandra best wel een geil stemmetje :d

starbright boy schreef:

Beide top 10 in Nederland hoor. (Maria Magdalena zelfs nummer een)

Volgens mij niet helemaal correct hoor. Everlasting love stond weliswaar op 8, maar Heat of the night kwam niet verder dan de 15de plaats in de top 40. Verder is het natuurlijk maar de vraag wanneer een hit 'great' genoemd kan worden. Misschien is het feit dat ie de top 40 uberhaupt haalt wel voldoende idd. Aan de andere kant kun je misschien stellen dat 7 weken genoteerd en 15 als hoogste notering redelijk marginaal is. Wie zal het zeggen?

hans vd togt schreef:

18 Greatest Hits ???? had eigenlijk alleen van 'Maria Magdalena gehoord...

De rest was waarschijnlijk elders (bijv. Duitsland?!) wel een groot succes.

avatar van starbright boy
Heb het na gezocht en je hebt idd gelijk. Een top 20 hit marginaal noemen gaat wat ver. Dat is weer zo jammer voor al die Nederlandse b-sterren die nu nog trots zijn op hun top 20 uit uit 1976.

In Duitsland (en ik vermoed ook in Oostenrijk en Zwitserland) is de hele rij een hit geweest inderdaad. Ik heb in een cd-fabriek/magazijn gewerkt en deze cd liep nog steeds in die landen. Ik zag 'm vaak voorbij komen.

check... nou dan klopt het dus toch met die greatest hits

avatar van FunkStar
Geweldige muziek!. Vooral Maria Magdalena, Everlasting Love en Around My Heart zijn geweldig! Heerlijke vrolijke 80's Music...

avatar van vigil
FunkStar schreef:

Haar sterkste periode lag toch echt in de 90's

avatar van Leland Palmer
Voor mij altijd weer een genot om naar te horen! Sandra maakte voor mij zonder twijfel de beste feel good music allertijden! (I'll Never Be) Maria Magdalena, Around My Heart en In The Heat of The Night zijn haar beste platen.
Wat een muziek!!

avatar van Tekh
johnny wanna live heeft volgens mij ook nog in de top 40 gestaan.

avatar van musicfriek
Tekh schreef:
johnny wanna live heeft volgens mij ook nog in de top 40 gestaan.

Nope, ze heeft slechts 3 top 40-hits gehad. En 3 nummers die bleven hangen in de tipparade (die jij noemt dus ook). Verschrikkelijke muziek dit... Sta versteld van het gemiddelde.

Father McKenzie
Ik vrees dat mijn kennis van deze artieste bij nummer 1 eindigt. Dus heb ik iets gemist?

Ja, de overige 17.

Nummer 2 en 8 waren ook redelijk succesvol, en vergeet haar bijdrage bij Enigma niet.
Sandra is DE kreun in Sadeness.
En De Kreuners ken je waarschijnlijk weer wel.

avatar van musicfriek
Leland Palmer schreef:
Ja, de overige 17.

Grapjas. Dat Duitse accent nekt haar helemaal.

avatar van Leland Palmer
Well that's just like, your opinion, man. Ik vind het wel een mooie stem. Lekker fout, maar ook weer niet té. 'Around My Heart' is nu overigens m'n favoriet denk ik.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Het stuk van het refrein van "(I'll Never Be) Maria Magdalena" dat door die man wordt gezongen komt mij enorm bekend voor. Iemand soms een idee of het ooit in een ander nummer werd gebruikt?

avatar van suffeteun
Lekker ceedeetje hoor.Staan geen missers op.Favoriet hier is Secret Land.

avatar van evert-jan
er bestaat een 12" versie van 'everlasting love' die je gehoord moet hebben: nog NOOIT een nummer gehoord wat zo allemachtig overgeproduceerd is, en ze komt er nog mee weg ook nog! Dan kan je echt wel wat!

De wereld is echt wel iets groter dan Nederland.......tot zover mijn opinie over de blijkbaar belangrijke kwestie of dit echt wel een greatest hits album mag genoemd worden.......
Voor de liefhebber - zoals altijd een heel subjectief gegeven- een album vol heerlijke popmuziek, uiterst vakkundig geproduced en gecomponeerd, en herkenbaar gezongen.
Uitschieters zijn voor mij Secret Land, Loreen, In the heat....en Johnny wanna live.
Haar eerste compilatie, later zouden er nog verschillende volgen, maar deze was al heel mooi.

avatar van johan de witt
Uitstekende compilatie met bijna geen zwak nr.
Enige jammere is dat Japan Ist Weit (Big in Japan) hier niet opstaat, was ook een aardige hit.