Morgen - Morgen (1969)

Label: Probe

1. Welcome to the Void (4:47)
  2. Of Dreams (5:37)
  3. Begging Your Pardon (Miss Joan) (4:47)
  4. Eternity in Between (5:06)
  5. Purple (4:11)
  6. She's the Nitetime (3:29)
  7. Love (10:54)
  8. Of Dreams [45 Version] * (3:25)
  9. She's the Nitetime [45 version] * (3:27)
  10. Street Walker * (3:39)
  11. Lady * (4:06)
  12. Too Many Americas * (5:47)
  13. Don't You Tell Me * (5:52)
  14. Maryjane * (2:59)
  15. Alpha Omega * (5:01)
avatar van jorro
De zwart wit versie van 'De Schreeuw' van Edvard Munch als albumhoes heeft er zo te zien niet voor gezorgd dat het album net zo beroemd is geworden. Geen berichten en weinig, maar wel hoge stemmen. Dat verbaast me wel, want ook dit album was denk ik erg bijzonder in 1969.
Het heeft een vleugje Who (Welcome to the Void), gelijk ook mijn favoriete track op dit album. Maar ik hoor ook VU (Nico) invloeden (Of Dreams) enPink Floyd (Eternity in Between). Maar toch is het uniek,
Kortom een zeker geslaagd album.
3,5* voor #86 in de 100 Greatest Albums of 1969 en 129 in Best Ever Albums over dat jaar.

avatar van Koen St
Zag deze op de instagram van Concerto en vanwege de mooie hoes geluisterd, lekker psychedelisch rock albumpje