Rumer - This Girl's in Love (2016)

Alternatieve titel: A Bacharach & David Songbook

Label: East West

1. The Look of Love (4:17)
  2. Balance of Nature (4:05)
  3. One Less Bell to Answer (3:19)
  4. Are You There (With Another Girl) (3:14)
  5. (They Long to Be) Close to You (4:05)
  6. You'll Never Get to Heaven (If You Break My Heart) (4:04)
  7. Land of Make Believe (3:29)
  8. A House Is Not a Home (3:46)
  9. Walk on By (3:16)
  10. Anyone Who Had a Heart * (4:16)
  11. The Last One to Be Loved (3:40)
  12. This Girl's in Love with You (4:54)
  13. What the World Needs Now Is Love (3:47)
avatar van E-Clect-Eddy
De eerste single is uit: (They Long to Be) Close to You, wel bekend in de Carpenters uitvoering en dat blijft voor mij ook de betere. De versie van Rumer is eerder droevig dan de meer melancholische versie van de Carpenters.

Bacharach & David hebben al veel lof geoogst over de jaren en de vraag is of Rumer daar nog een eigen draai aan kan geven. Ze heeft een goede stem die zich daar prima voor leent maar zit er wel iemand op te wachten behalve haar eigen fans?

Zelf luister ik graag naar de versies die Deacon Blue maakten omdat de hits van Bacharach & David doorgaans bekend zijn geworden door een zangeres en dan is de stem van zanger Ricky Ross eens iets anders.

Het is te hopen dat dit nummer niet het beste is van het album en dat er tenminste één uptempo nummer bij zit anders zal ik deze niet vaak opzetten.

avatar van Zwaagje
Ik vond het debuut van Rumer mooi en verrassend, maar ik luister er nooit meer naar. De opvolgers kunnen mij nier bekoren. Het ging mij snel vervelen. Van de Carpenters moet ik niet veel hebben, maar in deze single van Rumer herken ik ze natuurlijk wel; ik ben er mee opgegroeid. Ik moet zeggen dat ik de uitvoering van Rumer helemaal niet verkeerd vind. Mooi klein en ingetogen gebracht. Misschien geef ik deze dame een tweede kans.

avatar van E-Clect-Eddy
Tweede single nu ook uit, Balance of Nature, omdat ik het origineel niet ken is dit nummer gemakkelijker om naar te luisteren.

Is dit toevallig ook door de Carpenters gedaan want zo klinkt het namelijk wel.

avatar van J.J. Wever
E-Clect-Eddy schreef:

Is dit toevallig ook door de Carpenters gedaan want zo klinkt het namelijk wel.

"The Balance of Nature" (Burt Bacharach-Hal David)
First recorded by Dionne Warwicke
From the album Dionne, Warner Bros. 2585
Released January 1972
Other Versions: Anita Kerr Singers (1973), Burt Bacharach (1974)
Bron: Burt Bacharach Song by Song by Serene Dominic

avatar van E-Clect-Eddy
Walk On By de iets wat droge trompet versie... of is het gewoon een synth? Het pianoloopje klinkt in elk geval wat mechanisch en vermoedelijk ook niet uit een echte piano. Van de 4 of 5 versies van dit nummer die ik nu ken is dit de minste.

avatar van Zwaagje
En dan eindelijk uit. Ik ben nieuwsgierig.

avatar van E-Clect-Eddy
Vooraf had ik zo mijn bedenkingen over weer een album met covers van Burt Bacharach & Hal David, maar Rumer weet zich heel goed staande te houden. Dat is mijn indruk bij de eerste beluistering.

Ook al is er niets vernieuwend aan dit album toch kan ik hier goed van genieten zoals dat akoestische gitaartje en een accordeon in The Look of Love dat het net iets anders maakt. Prima piano spel en de prachtige stem van Rumer die altijd al melancholisch klinkt maar nu helemaal met deze klassiekers.

E-Clect-Eddy schreef:

Mee eens. Voor mij een guilty pleasure

avatar van E-Clect-Eddy
In de intro van This Girl's in Love with You klinkt het net als of ik daar Hugh Laurie (House - Dr. Gregory House) hoor!

avatar van J.J. Wever
E-Clect-Eddy schreef:

Dat is Burt Bacharach himself!

avatar van E-Clect-Eddy
Is dat zo, staat er verder niet bij als gastvocalist

avatar van Zwaagje
Inmiddels op vinyl; dat verhoogt het nostalgische gevoel van de muziek. De lp hoes is heel anders; ik moest even goed kijken of ik wel de goede plaat had. Het is allemaal op haar lijf geschreven muziek en prachtig op de plaat gezet. Tot nu toe maar 3 stemmen. Jammer dat dit niet de aandacht krijgt die het in mijn oren wel verdient....

avatar van judgepaddy
Bij deze dan vier en een plaats in mijn top 10 2016, al zal dat niet veel uithalen,..

judgepaddy schreef:

alle kleine beetjes helpen.