Curtis Eller's American Circus - How to Make It in Hollywood (2014)

Folk / Rock
Uitgebracht in eigen beheer

1. Old Time Religion (4:02)
  2. 1929 (3:24)
  3. Butcherman (3:16)
  4. Battlefield Amputation (4:18)
  5. Three More Minutes with Elvis (4:57)
  6. The Heart That Forgave Richard Nixon (3:35)
  7. If You're Looking for a Loser (3:42)
  8. Moses in the Bulrushes (3:37)
  9. Busby Berkeley Funeral (4:12)
  10. Thunder & Beehives (3:06)
Zin in een niet alledaags feestje? Bezoek dan het American Circus van Curtis Eller: How to Make It in Hollywood.

Het album stamt alweer uit 2014, maar krijgt nu een release op het Nederlandse label Brandy Alexander (http://brandyalexander.nl).

Curtis Eller is geen onbekende meer in het wereldje waar bluegrass heerst, maar in Nederland wil het nog niet zo lukken en hopelijk gaat daar nu verandering in komen, want How to Make It in Hollywood is een sterk album!

Deze country/folk/bluegrass drijft geheel op de banjo, die hier de hoofdrol mag spelen. Soms neigt het naar een haast duivelse, maniakale sfeer, maar de achtergrondzang weet te verhinderen dat het al te donker wordt. Integendeel. The B-52's lijken een dansje aan te gaan met Tom Waits.

Stout plaatje met een heerlijke grijns, het swingt als een gek en zorgt ervoor dat je zin hebt om te dansen: woest als een dolleman.

Brandy Alexander weet wel wat ze op hun label moeten krijgen, dat we er in Nederland twee jaar op hebben moeten wachten doet er dan verder niet toe. Gaat dat horen! Welkom in het circus van Curtis Eller!

avatar van Lura
Grappig, vanmorgen heb ik toevallig ook een stukje over het album geplaatst op mijn blog :
Music that needs attention: Curtis Eller’s American Circus - How to make it In Hollywood - musicthatneedsattention.blogspot.nl

Curtis Eller’s American Circus live:
11-8 DEN HAAG: Huiskamerconcert (Release party)
12-8 AMSTERDAM: De Nieuwe Anita
13-8 OOSTENDE (BE): Paulusfeesten Festival