Kings of Convenience - Versus (2001)

Noorwegen
Electronic / Pop
Label: Sourcd

1. I Don't Know What I Can Save You From [Röyksopp Remix] (4:13)
  2. The Weight of My Words [Four Tet Remix] (4:43)
  3. The Girl from Back Then [Riton Remix] (3:28)
  4. Gold for the Price of Silver (3:04)

met Erot

5. Winning a Battle, Losing the War [Andy Votel Remix] (3:43)
  6. Leaning Against the Wall [Evil Tordivel Remake] (3:35)
  7. Toxic Girl [David Whitaker String Arrangement] (4:55)
  8. Faillure [Alfie Remake] (4:19)
  9. Little Kids [Ladytron Remix] (3:08)
  10. Faillure [Kings of Convenience Arrangement] (4:56)
  11. Leaning Against the Wall [Bamboo Soul Remix] (3:38)
  12. The Weight of My Words [Four Tet Remix - Instrumental Version] (5:30)
Minstens zo goed als het acoustische broertje.

avatar van MysteryWhiteBoy
Bram schreef:
Minstens zo goed als het acoustische broertje.

Sterker nog: beter!

avatar van dj maus
MysteryWhiteBoy schreef:

Sterker nog: beter!

Mee eens met name omdat het wat afwisselender, frisser en fruitiger is.

avatar van DrZeldenrustig
Heerlijk voor op een terrasje/ of in de tuin! Witbiertje of een gekoelde rosé erbij. En er mag een beetje, niet al druk, gedanst worden!

Lange tijd heb ik een beetje aangehikt tegen deze cd: als je al zo kunt genieten van hun reguliere albums waarom dan beginnen aan een versie waar die prachtige songs met een remix sausje worden overgoten.
Wat heb ik inmiddels spijt van dat lange wachten, want dit is een net zo'n prettige cd als de andere van Kings of Convenience!
De remixen zijn uiterst bescheiden gehouden waardoor de sfeer die dit duo zo kenmerkt goed behouden blijft en daarbij hebben de remixers de nummers in hun waarde gelaten en krijg je nergens de indruk dat ze hun eigen stempel groots wilden neerzetten wat nog al eens voorkomt bij dit soort projecten. Alles in dienst van het liedje en dat pakt dus voortreffelijk uit kan ik wel zeggen.
Nu zijn die liedjes van zichzelf al tijdloos en als het in deze versies nog een keer onderstreept kan worden dan mogen we wel stellen dat Kings of Convenience een zeer bijzonder duo is die we mogen koesteren. Het optreden dat ik onlangs in Rotterdam meemaakte onderstreepte dat nog eens heel dik.

avatar van Djarune
Ik vind hem ook beter dan de akoustische. Denk dat dit het begin is geweest om met The Whitest Boy Alive te starten.

avatar van Jordipordie
Knappe CD. Heel stijlvol gedaan. Je zou haast denken dat de nummers altijd zo zijn geweest en je krijgt niet echt het remix gevoel