Anders Osborne - Flower Box (2016)

Rock / Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Different Drum (7:00)
  2. Fools Gold (5:12)
  3. Flower Box (3:32)
  4. It Can't Hurt You Anymore (6:21)
  5. The Gospel of St. John (4:12)
  6. Born to Die Together (8:15)
  7. Old Country (9:17)
  8. Strong (4:22)
avatar van Renoir
Amper vier maanden na Spacedust and Ocean Views komt Anders Osborne al met een opvolger. Een zeer fraaie opvolger, mag ik wel zeggen. Wie het vorige album iets te rustig vond (ik niet, ik vind het een heerlijk loom album) kan zijn hart ophalen aan Flower Box. Meer up-tempo, en meer spetterend gitaarwerk à la Neil Young (luister naar Different Drum en Old Country). Voortreffelijke plaat weer. Ik zou hem graag dit jaar op een van de Nederlandse podia zien.

avatar van bas2204
Mijn nieuwe favoriete album van Anders. Constant goed niveau met voor mij It Can't Hurt You Anymore en Born to Die Together voor mij als uitschieters

Hendrik68
Zo hoor je 3 jaar niks en zo brengt Anders Osborne ineens 2 platen in een half jaar tijd uit. Spacedust & Ocean Views is voor mij nog altijd een van de betere albums van 2016. Geldt dat ook voor Flower Box. Daar kan ik kort over zijn: In de verste verte niet. Wat mij betreft staan er maar 2 nummers op de plaat die ook op de voorganger niet zouden misstaan. Dat zijn Born To Die Together en Old Country. 2 prachtige songs die bijna op het einde komen en samen meer dan een kwartier duren. Na die 2 lange nummers ben je al haast vergeten dat het begin wel erg matigjes is. De productie doet me wat begin jaren 80 aan en geeft de toch al niet zulke sterke composities een wat gedateerd karakter. Een ander zou wellicht zeggen: een productie die je doet denken aan de mooie tijden van het verleden. Bij mij werkt het helaas niet zo deze keer. En dan het titelnummer: Dat is er werkelijk een om je kapot voor te schamen. Hoe kan iemand dit toch op plaat zetten en het dan ook nog titelnummer maken? Nou ja, dat zal wel aan mij liggen. Gelukkig zet het herstel zich op de volgende nummers voorzichtig in en de nummers 6 en 7 zijn zoals gezegd super. Daardoor kan ik het album nog een dikke voldoende geven. Maar wat ligt dit album qua niveau toch een ontzettend achter bij Spacedust & Ocean Views.

Hendrik68
"Nou ontzettend", zou wijlen Harry Nak hebben gezegd. Ik moet bekennen dat ik me behoorlijk vergist heb 2 maanden geleden. Dit album is mij steeds dierbaarder aan het worden en dat had ik niet verwacht. Ik schoof hem aanvankelijk vrij snel opzij. Terugdenkend aan de zomer moest ik ineens weer aan Osborne denken en besloot ik dit album nog weer een paar kansen te geven. En elke luisterbeurt werd ik weer vrolijker en dat is altijd fijn. Feit blijft dat het titelnummer een draak van een song is en totaal niet des Anders. De rest kan er echter prima mee door en een volle ster erbij is Osborne's deel. Spacedust & Ocean Views blijft uiteraard wel favoriet en heeft van mij een halve ster erbij gekregen. Dat betekent in 1 jaar een 4,5 sterrenplaat en een 4 sterrenplaat en ben je eigenlijk gewoon artiest van het jaar.

Hendrik68
Dit is samen met de andere Osborne uit 2016 een van de meest gedraaide albums in huize Hendrik. Des te vervelender dat dit album nergens te koop lijkt. Tenminste niet bij de webshops waar ik normaal alles bestel. Beetje jammer. Ook jammer dat hij niet eens een keer in ons landje komt optreden.