The Reign of Kindo - Rhythm, Chord & Melody (2008)

Jazz / Pop
Label: One Eleven

1. The Moments in Between (4:56)
  2. Breathe Again (4:36)
  3. Great Blue Sea (5:03)
  4. Let It Go (5:13)
  5. Nice to Meet You (3:33)
  6. Till We Make Our Ascent (5:31)
  7. Something in the Way That You Are (4:08)
  8. Rhythm, Chord & Melody (6:03)
  9. I Hear That Music Play (5:48)
  10. The Mystery of Our Day (5:29)
  11. Morning Cloud (3:25)
  12. Hold Out (4:37)
avatar van milesdavisjr
Het debuut van deze talentvolle jongens uit Buffalo, New York. De eerste langspeler hield al een belofte in, een combinatie van jazz, pop, scheutje soul, lichte rock en wat fusion elementen. Joseph Secchiaroli zingt alles op fraaie aan elkaar. Wat mij zo intrigeert aan dit bandje is het feit dat de heren niet voor de makkelijkste weg kiezen en op uiterst fraaie wijze bepaalde arrangementen toevoegen aan de nummers. Opener en titelnummer; The Moments in Between is daar een mooi voorbeeld van. Het is allemaal verpakt in een kraakheldere productie en de songs zijn tot in de puntjes verzorgd. Enige puntjes van kritiek; het geheel is wel erg braaf, er mag af en toe best wat meer peper in, daar is de overigens prima zanger Secchiaroli ook debet aan, hij blijft keurig binnen de lijntjes. In Nederland (en Europa) is dit trouwens een volledig onbekende band en dat is jammer, talent en potentie genoeg. Ook de opvolgers van dit schijfje zijn prima te pruimen.