65daysofstatic - No Man's Sky: Music for an Infinite Universe (2016)

Rock / Electronic
Label: Laced

1. Monolith (6:17)
  2. Supermoon (4:22)
  3. Asimov (5:51)
  4. Heliosphere (4:22)
  5. Blueprint for a Slow Machine (5:53)
  6. Pillars of Frost (2:56)
  7. Escape Velocity (2:55)
  8. Red Parallax (4:46)
  9. Hypersleep (2:53)
  10. End of the World Sun (7:26)
  11. NMS_exteriorAtmos1 / False Suns * (9:28)
  12. Tomorrow / Lull / Celestial Feedback * (10:54)
  13. Departure / Shortwave / Noisetest * (11:50)
  14. temporalDissent / Ascension_test1 / Koaecax * (10:06)
  15. Borealis / Contrastellar * (8:51)
  16. Outlier / EOTWS_Variation1 * (11:59)
avatar van E-Clect-Eddy
Klinkt vooral als een soundtrack voor een film maar is dus gemaakt voor een game met circa 18,5 biljard sterren!

De single Supermoon en Hypersleep spreken me nog het meeste aan en ook de afsluiter End of the World Sun gaat men even los. Leuk om een keer te horen of op de achtergrond te hebben als je ergens mee bezig bent voor verder ga ik deze niet vaak meer opzetten. Het is niet slecht alleen ik hou nu eenmaal van iets met meer body dan wel zanger en teksten.

Jazzthieve
Klinkt weinig als een soundtack voor een film. Dit is niets meer of minder alsje typische ambient/post-rock album. Heeft nogal weinig te make met echte score muziek.

avatar van notsub
Dit zit niet direct in de hoek van muziek waar ik vaak naar luister, maar ik heb dit toch spontaan wat vaker gedraaid dan ik van te voren had ingeschat. Deze instrumentale muziek heeft gewoon wel wat en luistert lekker weg. En zo hier en daar wordt het wat intenser. Ambient/post-rock dekt de lading best goed.

avatar van Michiel Cohen
Fraai album. Zit technisch goed in elkaar.