Tom Rapp & Pearls Before Swine - Beautiful Lies You Could Live In (1971)

Folk / Rock
Label: Reprise

1. Snow Queen (4:00)
  2. A Life (2:57)
  3. Butterflies (2:46)
  4. Simple Things (2:56)
  5. Everybody's Got Pain (2:47)
  6. Bird on a Wire (3:33)
  7. Island Lady (4:02)
  8. Come to Me (2:58)
  9. Freedom (3:03)
  10. She's Gone (2:12)
  11. Epitaph (1:24)
avatar van lebowski
Prachtig warm folkalbum, het openingsnummer alleen al zou in een rechtvaardige wereld een klassieker zijn geworden. Beautiful Lies You Could Live In zou het laatste album van Pearls Before Swine, het vehikel van Tom Rapp, een zeer onterecht vergeten componist, muzikant, cultfiguur en mensenrechtenactivist, die na een lange pauze sinds een jaar of tien weer muziek maakt. Moet bij deze plaat regelmatig denken aan Nick Drake. 4*

avatar van muziekobsessie
lebowski schreef:
Prachtig warm folkalbum, het openingsnummer alleen al zou in een rechtvaardige wereld een klassieker zijn geworden. *

precies snowqueen is van ongekende schoonheid. Maar Freedom en island lady vind ik ook erg mooi. Net als de hoes: prachtig. Ik ben een aardige Rapp-fan aan 't worden maar vind juist die ouwe Swine albums, die zoveel aandacht krijgen, zoals balaklava niet te harden....