Conor Oberst - Ruminations (2016)

Folk
Label: Nonesuch

1. Tachycardia (3:39)
  2. Barbary Coast (Later) (4:12)
  3. Gossamer Thin (3:35)
  4. Counting Sheep (3:27)
  5. Mamah Borthwick (A Sketch) (3:57)
  6. The Rain Follows the Plow (3:29)
  7. A Little Uncanny (4:13)
  8. Next of Kin (3:26)
  9. You All Loved Him Once (3:49)
  10. Till St. Dymphna Kicks Us Out (4:13)
avatar van Rottingdale
Eerste luisterbeurt klonk goed. Muzikaal sobere plaat geworden. Eerst nog een paar keer luisteren voordat ik stem, want ik twijfel nog over de teksten.

avatar van Cor
Cor
Ingetogen liedjes van de man die een persoonlijke catastrofe moet verwerken. Onterecht beschuldigd van verkrachting zingt een vertwijfelde artiest z'n emoties van zich af. Levert mooie muziek op.

avatar van vinejo
Mooi maar zeer (soms té) donker.

avatar van ZERO
Heerlijk puur album! Enkel Conor Oberst met beperkte instrumentatie, waarvan ik vooral de mondharmonica erg weet te smaken.

Voor mij is dit z'n beste sinds I'm wide awake it's morning, en één van z'n beste tout court.

Favorieten noemen lukt me hier niet, omdat ik eigenlijk alle nummers op hetzelfde hoge niveau plaats.

avatar van Wickerman
Ik kende Salutations eerder dan dit werk, maar ook in de breekbare versies blijven de nummers overeind.