The Bobby Fuller Four - I Fought the Law (1966)

Label: Mustang

1. Let Her Dance (2:33)
  2. Julie (2:17)
  3. A New Shade of Blue (2:58)
  4. Only When I Dream (2:01)
  5. You Kiss Me (2:37)
  6. Little Annie Lou (2:02)
  7. I Fought the Law (2:19)
  8. Another Sad and Lonely Night (2:21)
  9. Saturday Night (1:38)
  10. Take My Word (2:12)
  11. Fool of Love (2:39)
  12. Never to Be Forgotten (2:57)
avatar van nlkink
Heb een dubbel CD met de twee reguliere albums van de Bobby Fuller Four erop, aangevuld met een handjevol bonus tracks uit 1966. Deze is verreweg het leukst van de twee want veel gevarieerder.

avatar van nlkink
De laatste tijd draai ik de tracks van dit album weer regelmatig. De bonus tracks die bij mijn eerder hierboven aangehaalde set zitten laten een Bobby Fuller horen die zijn sound wilde verbreden. De eerste bonus track is het tweelingbroertje van I Fought The Law en is een Buddy Holly cover: Love's Made A Fool Of You. Hoewel aardig, is dat het enige nummer waarbij Fuller zijn oude succesvolle geluid herhaald. De tracks Don't Ever Let Me Know[/i], My True Love, The Magic Touch en I'm A Lucky Guy laten qua productie invloed horen van Spector en Motown.
Het heeft niet zo mogen zijn. Fuller werd dood in zijn auto gevonden. Officiele lezing: zelfmoord.
Er zijn op het internet diverse artikelen die dat in twijfel trekken maar ik haalde altijd mijn schouders op. Een paar jaar geleden had ik in Assen een gesprek met een Amerikaanse NAM wetenschapper die uit dezelfde streek in Texas kwam: "Suicide? No. No doubt about it, that boy was killed" was zijn stellige overtuiging. Heb daarna alle artikelen weer eens doorgenomen. Interessant, maar niks concreets.

I fougth the law. Prachtnummer en prachtplaat.

avatar van jorro
Het is geen slecht album, maar echt onder de indruk ben ik niet.
De single I Fought the Law is zeker de moeite waard, maar de rest vind ik wel erg braaf allemaal. Dat zal wel komen doordat ik vanmiddag ook Q65 heb beluisterd. Daar zit duidelijk veel meer pit in en dan is het contrast groot.
67 in de 100 Greatest Albums of 1966 en 227 in Best Ever Albums over dat jaar.