Kimono - Arctic Death Ship (2005)

IJsland
Label: Bad taste (II)

1. Standing Wave (3:38)
  2. Sober (3:28)
  3. Aftermath (3:40)
  4. Children of God (3:59)
  5. Hyla Grace (3:25)
  6. Hlé (1:28)
  7. Sonar (3:56)
  8. Onomatopoeia (5:18)
  9. Red Army (2:51)
  10. Railroads (2:36)
  11. Directions (6:01)
avatar van intrigant
Mooie, sombere CD. Een beetje Mogwai achtig, maar de nummers zijn meestal iets korter, en hebben soms haast wat punk-invloeden. Zeker de moeite waard om eens naar te luisteren (3 nummers, Aftermath, Sonar en Onomatopoeia zijn te downloaden op de site van Kimono, http://www.mineur-aggressif.com.)

Parabola
Het nummer Aftermath klinkt in ieder geval al veelbelovend, wat een heerlijk nummer zeg Doet me denken aan Television. Het heeft me in ieder geval nieuwsgierig gemaakt naar de rest van het album

avatar van intrigant
Eindelijk hier een medestander gevonden Television in inderdaad een van de inspiratiebronnen die ze noemen op hun website. En ik kan je gerust stellen, de rest van het album doet niet onder voor Aftermath. Ik ben ook na de nodige draaibeurten nog steeds erg enthousiast over dit album

Parabola
"Onomatopoeia" vind ik ook een erg sfeervol nummer, mede door de blazers die er te horen zijn. De toewerking naar het einde is ook prima uitgevoerd met dat gitaarlijntje dat overloopt naar dat electronische gepiel. En zingt de zanger in "Sonar" nou in het Spaans? Het zijn erg diverse nummers moet ik zeggen, maar het pakt zeker wel positief uit. Is de rest van het album ook zo veelzijdig?

avatar van intrigant
Het album bevat veel verschillende stijlen, maar toch vind ik het album wel degelijk een eenheid. In Sonar wordt inderdaad in het Spaans gezongen, dat is trouwens het enige niet-Engelstalige nummer (naast het instrumentale Onomatopoeia). Als de drie nummers allemaal bevallen, denk ik dat de rest je ook niet tegen zal vallen , over alle nummers is goed nagedacht. Luister vooral ook eens naar het eerste nummer, dat heeft een geweldig intro.

Parabola
Dan zal ik de cd maar eens een keer gaan aanschaffen

Parabola
Ik vind dit een ongelooflijke cd; veel verschillende sferen worden erin gecreeërd, zonder dat het een onsamenhangend geheel wordt. Het gebruik van electronica maakt het geluid experimenteel (vooral naar het einde van het album toe), maar de nummers verliezen niet in schoonheid en blijven krachtig. Top album!