Mark Snow - The Truth & the Light: Music from the X-Files (1996)

Score
Label: Warner Bros.

1. Introitus: Praeceps Transito Spatium (1:51)
  2. Materia Primoris: The X-Files Theme (3:22)
  3. Raptus (3:16)
  9. Ubseqyu (1:37)
  10. Otium (1:43)
  11. Dubitatio (2:49)
  12. Iter (1:20)
  13. Progigno de Axis (1:35)
  14. Carmen Amatorium Ex Arcanum (2:39)
  15. Facetus Malum (2:42)
  16. Memoria (2:02)
  17. Mitis Lumen (2:41)
  18. Fides Fragilis (1:35)
  19. Exoptare Ex Veritas (1:30)
  20. Kyrie (2:57)
neo
Snow's werk voor de gehele serie is zeer de moeite waard. Helaas wordt zijn muziek op deze cd omgetoverd tot soundscape (het aanmaken van geluiden uit de omgeving om een spannende, akelige sfeer te creeeren). Door toevoeging van dialogen raakt Snow's muziek ver op de achtergrond, wat de cd niet ten goede komt. Desondanks zeer aardig. 3.5 sterren

avatar van Jester
Van 3,5 naar 5, Neo?

neo
Was alweer tig jaar terug dat ik dit voor het laatste had geluisterd, net als Fight the Future van Snow. Van de week dus een nieuwe kijk op Snow's werk gekregen (en wat voor een)

avatar van John Doe
Heerlijke muziek uit de toen rond de 60 afleveringen van The X-Files. Mark Snow heeft echt een grote bijdrage aan de beleving bij die afleveringen gegeven met zijn muziekale genialiteit.

avatar van moon.v
de muziek uit de serie klink beter dan op CD. Klinkt erg "ruimtelijk en galmend"

avatar van stuntman_jasper
Ik heb 'm voor 5 euro gehaald, en ik vind 'm geweldig!
Beetje jammer alleen van die laatste track (die hier niet staat gelist), die X-Files theme remix.

neo
In interview vertelde Snow dat hij het meest trots is op zijn muziek voor de ''The Erlenmeyer Flask'' aflevering. Gelukkig staat het magisch moment van die aflevering op deze cd; Fides Fragilis (1:35).

Voor wie zich afvroeg uit welke de episodes alle muziek is, kan met de volgende bron al een heel eind komen; link