Solution - The Golden Years of Dutch Pop Music (2016)

Alternatieve titel: A&B Sides and More

Label: Universal

1. Divergence [Single Edit] (3:43)
  2. Fever (4:25)
  3. A Song for You (3:52)
  4. Chappagua [Single Edit] (3:47)
  5. Whirligig [Single Edit] (8:56)
  6. Empty Faces [Single Edit] (4:21)
  7. French Melodie (4:00)
  8. Give Some More (4:49)
  9. It's Only Just Begun [Single Version] (4:13)
  10. It's Only Just Begun [Instrumental] (5:03)
  11. On My Own (4:11)
  12. Captain Willie (5:29)
  13. Down Hearted (4:15)
  19. Koan (7:36)
  20. Preview (0:57)
  21. Phases (12:17)
  22. Trane Steps (10:18)
  23. Circus Circumstances (7:02)
  24. Second Line (8:43)
  25. Theme (0:39)
  26. New Dimension (6:20)
  27. Black Pearl Part 1 (1:14)
  28. Black Pearl Part 2 (4:47)
  29. Carousel (7:08)
avatar van Hans Brouwer
Alweer een fijne verzamelaar van Solution! Verder commentaar mijnerzijds is zo langzamerhand overbodig. 5*****
p.s.: gisteren "The Golden Years of Dutch Pop Music (2016)" van Solution samen met "The Golden Years of Dutch Pop Music (2016)" van Alquin besteld voor een vriendenprijs van € 20

avatar van gaucho
Ik heb ook even met deze in mijn handen gestaan toen ik 'm bij de Mediamarkt zag liggen. Maar ik heb vrijwel alle Solution-albums afzonderlijk in huis, dus voor mijn gevoel voegt-ie niet veel toe. Hooguit wat single-edits en - da's dan wel weer grappig - de instrumentale versie van het licht funky It's only just begun. Maar die ene track rechtvaardigt voor mij niet de aanschaf van dit album.

Ik vind die 'Golden years of Dutch pop music' serie trouwens wel een lovenswaardig initiatief: het verzamelen van alle A- en B-kantjes van Nederpopgroepen van vroeger. Maar bij bands als Solution en ook Alquin - sowieso geen singles-georienteerde bands - schiet het naar mijn gevoel een beetje z'n doel voorbij.

Ik denk trouwens dat 'Train steps' veranderd moet worden in 'Trane steps'...