Sunset - Forgotten Kingdom (1986)

1 stem

Rock / Metal
Label: Tydal

1. Fantasy (4:23)
  2. Rock the Night Away (4:51)
  3. Into Tomorrow (1:27)
  4. She Gets (4:12)
  5. Whole Lotta Love (3:49)
  6. Forgotten Kingdom (3:37)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Is dit een EP, is dit een normaal album of is dit een “hybride”? Discogs noemt dit een 12 inch plaat en zo heeft het modale toevoegende crewlid op MusicMeter vaak een akkefietje op te lossen bij de plechtige intrede op onze site.

Ik heb het maar bij de EP's gezet want met zes nummers in tweeëntwintig minuten lijkt mij dit de enige plaats. Dit is een fijne mix tussen Rock en melodieuze Metal met goed zangwerk, keyboards, achtergrondzang en een paar fikse gitaarsolo's. Opvallend is nummer vijf want het is inderdaad een cover (Led Zeppelin). Robert Plant is haast uniek qua stem, maar Sunset zanger Chris Zasso voert het feilloos uit.

Dit is ook zo'n groep uit Californië, die het niet verder heeft geschopt dan één uitgave (album of EP of inderdaad, een “hybride”) en dit begrijp ik niet echt bij het horen van de muziek en dan toch een beetje bij het kijken naar het jaartal van uitgave, 1986, waarin de modale Metalhead haast ondersneeuwde in geweldige platen imho.