Wood and Wires - Wood and Wires (2006)

Label: Mouthstatic

1. Telescopium (3:56)
  2. Canes Venatici (5:15)
  3. Archernar (6:18)
  4. Gienah Cygni (6:36)
  5. Vega (5:35)
  6. Alya (7:11)
J Casablancas
Het lijkt misschien wel iets té op Explosions in the Sky, maar dat maakt de muziek er zeker niet minder mooi op. Strelende gitaren, nummers met een mooie, rustige opbouw die langzaam naar een tevens mooie ontknoping toedwalen. Schitterende plaat, vaste kost dus, voor liefhebbers van Explosions in the Sky. 4*

avatar van Joy4ever
Erg fraaie instrumentale progrock. Er wordt ook heerlijk gebruik gemaakt van violen en piano. Zeker één van de betere albums in het genre. Ook hier wordt weer het lekkerst voor het laatst bewaard met het slotnummer. Maar luister ook eens naar het nummer Vega: heerlijk rustgevende pianomuziek. Hopelijk blijft het niet bij dit album.

avatar van Nicolage Rico
Fraai album, inderdaad. Niet onderscheidend. Wel een plaat dat je 3 x achter elkaar kunt horen (mede omdat hij zo kort duurt).

Vega is een mooi piano-spektakel. Toch wel een aanrader, deze plaat.